Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ultimovacs og investorer venter i spændning på INITIUM


119174 EliotSpitzer 6/3 2024 22:01
Oversigt

Norske Ultimovacs venter på topline resultatet fra fase II studiet INITIUM. Det er lovet at resultaterne kommer her i marts 2024.

I det norsk investor-miljø er der mange som venter med spændning på resultaterne. Dette gælder lige fra større investorer i selskabet til mange små-aktionærer. Men hvorfo det? - Det lkræver en forklaring

Men lad mig lige tilføje en ting. HealthTalk er lykkedes med at få Ultimovacs ledelse i tale om hvad de forventer sig af studien. I slutningen af dette indlæg har jeg lagt et link til videoen, hvor dette bliver diskuteret:

Men lad os først tage baggrunden -

INTIUM-studiet
Lad mig kort repetere hvad formålet er med INITIUM studiet. Det er at undersøge, om behandling med UV1-vaccine i kombination med nivolumab og ipilimumab vil have bedre effekt hos patienter med modermærkekræft med spredning end behandling med nivolumab og ipilimumab alene.
Nivolumab og ipilimumab er godkendte lægemidler, der har til formål at aktivere immunsystemet og angribe kræftcellerne. Husk at kræft er en sygdom, der blandt andet skyldes ukontrolleret celledeling. De fleste kræftceller indeholder enzymet telomerase (hTERT), som gør det muligt for kræftceller at gennemgå et ubegrænset antal celledelinger. UV1-vaccine, som er ved at blive testet, stimulerer immunsystemet til at genkende og dræbe celler, der har telomerase-enzymet. Der er derfor evidens for, at UV1-vaccinen aktiverer immunsystemet yderligere.

Det er jo interessant men hvorfor er der så stor spændning omkring dette studie?

NIPU-studiet
I Oktober 2023 Ultimovacs meddelte, at der har været en signifikant og klinisk relevant stigning i den samlede overlevelse blandt patienter med brysthindekræft, som modtog kræftvaccinen UV1 i fase 2-studiet NIPU. Patienter med brysthindekræft lever 4,3 måneder længere med Ultimovacs' cancervaccine vist NIPU-studiet. Denne patient population har været vanskelig at behandle tidligere men her kom noget som så ud til at have nogen effekt på denne kreft form.

Ultimovacs vaccine UV-1
Hvis INTIUM-studiet kommer med gode topline resultater og der forligger interessant data for NIPU studiet så kunne de tyde på at Ultimovacs kunne have en universal vaccine, som kan benyttes i mange kreftformer. Derfor at rapporten fra INITIUM studiet er så afgørende.

Men her er linket, hvor Ultimovacs kliniske chef går lidt mere i detaljer med forventningerne:






7/3 2024 08:37 EliotSpitzer 2119185



Studiet fejlet på både primær og sekundær endepunkt. Det bliver stor nedtur for aktien i dag.



7/3 2024 09:59 EliotSpitzer 1119193



The study's primary endpoint was to investigate progression-free survival (PFS) in the experimental arm (UV1 plus treatment with checkpoint inhibitors (CPIs) ipilimumab and nivolumab) as compared to the control arm (ipilimumab and nivolumab alone). Secondary endpoints included overall survival (OS), objective response rate (ORR) as well as duration of response (DOR) and safety. Topline data demonstrated that the combined treatment of UV1 with ipilimumab and nivolumab showed similar clinical benefits as treatment with ipilimumab and nivolumab alone, meaning the primary and secondary endpoints of the study were not met.

Og

Hazard Ratio (HR) between the arms for PFS was 0.95.

HR skullle have været ned rundt 0,7-0,6.

Det undre mig at der ikke har været hændelser når tallene så klart ikke er signifikante.





7/3 2024 10:08 Hansen 1119194



Ser godt nok ud til at falde MEGET tungt. Er der ikke andre værdier i det firma?



7/3 2024 11:10 Jyllinge 3119198



Som jeg kan forstå, så har Ultimovacs lagt overliggeren til den høje side når deres initium studie skulle vurderes.

I den børsmeddelse har jeg har set, angiver man ikke hvor tæt på man er. Det kunne være rart at vide, om man er halvt i mål, eller hele 99% i mål.

Jeg ville sætte pris på om andre, med større indsigt, kunne give deres vurdering af.

Bemærkning: Uanset hvad beholder jeg min lille position



7/3 2024 13:25 EliotSpitzer 3119209



Jyllinge 2 - Jeg er på saken.



11/3 2024 23:21 EliotSpitzer 0119308



Jyllinge 2 - Jeg har talt med flere fag folk der har gennemført kliniske studier og som kender lidt til Survival analysis. Men ingen tør komme med klar bud på, hvad der skete her før end flere resultater bliver lagt frem. Men umiddelbart så må kontrol-gruppen har klaret sig overraskende godt i dette studie sammenlignet med tidligere studier. Her er dog noget som kræver en videre forklaring.

Jeg for min del har valgt at beholde det jeg har. Det var et overraskende tab men jeg kan fint leve med det. Jeg kommer derfor også til at kommentere mere på denne aktie senere. Husk bivirkningsprofilen er utrolige god og de har et fase 3 studie de kan komme til at sætte i gang. Men vi må høre noget mere fra ledelsen om hvad der skete her. Og så kommer det nye fase 2 resultater i Q3.



7/3 2024 16:45 Hansen 0119214



Redeye ser stadig muligheder:
Redeye mener, at INITUMs manglende evne til at vise forbedret effekt af UV1-tilsætning til dobbelt CPI-behandling ved malignt melanom repræsenterer et stort tilbageslag for virksomheden. Ultimovacs har positive NIPU-data og flere skud på mål, hvilket betyder, at man ikke skal afskrive UV1 helt for nu. Alligevel vil potentiel fremtidig forretningsudvikling og finansiering sandsynligvis blive betydeligt vanskeligere. Vi har til hensigt at sænke vores estimater og værdiansættelse væsentligt.



8/3 2024 08:19 ProInvestorNEWS 1119235



Ultimovacs: Styremedlem solgte for millionbeløp

Eivind Bøe

Styremedlem Ketil Fjerdingen solgte torsdag 596.006 aksjer i Ultimovacs gjennom sitt selskap Langøya Invest AS, går det frem av en børsmelding.

Snittkursen var 9,5245 kroner.

Det betyr at Fjerdingen dumpet aksjer for 5,7 millioner kroner.

Etter salget eier Langøya Invest og nærstående 800.000 aksjer i Ultimovacs.

Også Stein Erik Hagens Canica kvittet seg med aksjer i selskapet.

Watrium, som kontrolleres av rederarving Anders C.G. Wilhelmsen og familien, solgte seg ut av selskapet samme dag. Watriums investeringsdirektør Haakon Stenrød sitter i styret til Ultimovacs.

Ultimovacs-aksjen kollapset på Oslo Børs torsdag, etter at selskapet varslet at deres hovedstudie med vaksinekandidaten UV1 ikke nådde målet om å forlenge overlevelsen for pasientgruppen. E24



8/3 2024 08:20 ProInvestorNEWS 1119236



Watrium selger seg ut av Ultimovacs

Investeringsseelskapet Watrium har torsdag solgt alle sine 1,78 millioner aksjer i kreftvaksineselskapet, ifølge en melding.

Watrium var før i dag den tredje største aksjonæren i Ultimovacs. Eierskapet var på 5,18 prosent.

Watrium kontrolleres av rederarving Anders C.G. Wilhelmsen og familien.

Ultimovacs-aksjen kollapset på Oslo Børs torsdag, etter at selskapet varslet at deres hovedstudie med vaksinekandidaten UV1 ikke nådde målet om å forlenge overlevelsen for pasientgruppen.



8/3 2024 08:21 ProInvestorNEWS 1119237



i går16:40
Ultimovacs-styreleder: - Vi ser på alle stener som kan snus

Ultimovacs-verdiene kollapser på børs etter skuffende resultater. Styreleder Jónas Einarsson mener kreftvaksinen fortsatt har en fremtid.

Selskapet varslet torsdag at en viktig kreftstudie med vaksinekandidaten UV1 ikke nådde målet om å forlenge overlevelsen for pasientgruppen.

- Utfallet av studien er høyst overraskende, og selvfølgelig skuffende, sier Einarsson til E24.

- Vi forstår ikke enda hvorfor det er sånn. Vi må dykke ned i alle data for å se om vi kan finne en fornuftig forklaring på hvorfor det ikke virker her, mens alle indikasjoner i tidligere studier viser at det absolutt har en virkning og en effekt, sier Einarsson.



8/3 2024 08:23 ProInvestorNEWS 1119238



3.900 småsparere satt med Ultimovacs-aksjer før kollaps

Ultimovacs stuper etter skuffende resultater. Nordnet-kundenes aksjer verdt 430 millioner kroner er nå priset til bare 30 millioner kroner.

https://e24.no/boers-og-finans/i/AP6g3z/3900-smaasparere-satt-med-ultimovacs-aksjer-foer-kollaps




TRÅDOVERSIGT