Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Demant investerer kraftigt i kunstig intelligens for at udvikle fremtidens høreapparater

12/3 14:46

Kunstig intelligens (AI) er et brandvarmt emne inden for alle former for elektronik for tiden, og det gælder også på høreapparatmarkedet.

Hos Demant har man på forskningscentret Eriksholm i Snekkersten løftet kunstig intelligens op i fokus, så det nu er et af fire strategiske forskningsområder på centret.

Det oplyser James Michael Harte, der er leder af Eriksholm, på Demants kapitalmarkedsdag tirsdag.

Centret har forsket i brugen af kunstig intelligens i årevis, og teknologien bliver i forskellige former også brugt i Demants produkter, men først i slutningen af sidste år er området blevet løftet helt op til topprioritet på Eriksholm.

- Vi ser en eksplosion i det akademiske arbejde med AI lige nu, og der bliver udviklet nogle helt utrolige ting rundt omkring, siger James Michael Harte.

- Det er ikke nyt for Demant. Med Oticon Intent kører vi allerede på anden generation af produkter, der bruger Deep Neural Network, fortsætter han.

STADIG ET PAR GENERATIONER UDE

Idéen med Deep Neural Network er at fodre et helt utrænet netværk med millioner af lydbidder og siden træne det til at forstå, hvad der er vigtigt for en hørehæmmet, så netværket selv kan skrue op og ned for tale og støj og skabe fokus de rigtige steder.

Forskningen er dog foran udviklingen på hardware-siden lige nu, når det kommer til høreapparater, fordi der er tale om så små chipset, at det er svært at få presset så meget teknologi ned som de ofte meget store netværk kræver.

- Vi har været meget heldige med, at William Demant Fonden har givet os en stor donation til området. Demant har investeret endnu mere i det for at kunne høste fordelene ved det på sigt, siger James Michael Harte.

- Vi tror, at AI kan transformere kernen af udviklingen og tillade nogle store skridt fremad i fremtiden. Det, som vi arbejder på lige nu, kan ikke integreres i de høreapparater, vi har i dag. Det er nogle generationer ude i fremtiden, fortsætter han.

PERSONALISEREDE NETVÆRK KAN VÆRE FREMTIDEN

Det rigtig gode spørgsmål er, hvad det næste store skridt bliver i udviklingen af høreforståelse og høreapparater.

Og her kan kunstig intelligens potentielt spille en afgørende rolle, lyder det fra Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant.

- Et eksempel på det næste paradigmeskifte i industrien kunne være at tage vores standardnetværk i dag og gøre det til et individualiseret netværk, der passer til den enkelte person, siger han.

- Det hele er i dag baseret på den gennemsnitlige person, og ingen er gennemsnitlig, forklarer topchefen.

.\\˙ MarketWire