Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank ser pænt potentiale i Lundbecks to varmeste interne lægemiddelkandidater

18/3 06:35

Der er godt med potentiale i to af Lundbecks lægemiddelkandidater fra egen pipeline, efterhånden som det danske medicinalselskab forsøger at kæmpe mod det patentudløb, som truer den for tiden velsmurte maskine senere i det her årti.

Sådan lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Han ser også gode muligheder for, at Lundbeck måske kan komme hele vejen gennem nåleøjet med både Lu AF82422 til behandling af Parkinsons-sygdommen multipel system atrofi (MSA) og Lu AG09222 til forebyggelse af migræne.

Vedrørende sidstnævnte oplyste Lundbeck fredag, at udviklingen tages videre til fase 2b.

SATSER PÅ AT FÅ TO EGENUDVIKLEDE MIDLER PÅ MARKEDET INDEN 2030

Lundbeck har en ambition om at sende to egenudviklede produkter hele vejen til markedet inden for indeværende årti, og det er netop de to omtalte midler, som synes at være de bedste kort for medicinalselskabet.

- Det er på hver sin måde betydelige potentialer, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

- MSA er der ikke nogen behandlinger til lige nu. Det er naturligvis svært at se, hvad markedspotentialet er, men i forhold til patientpopulation og potentiel prissætning, er der tale om et estimat i størrelsesordenen 1,5-3,0 mia. dollar for markedet, fortsætter han.

Lundbeck har for nylig afsløret resultater fra et fase 2-studie med LU AF82422, som ikke viste statistisk signifikant bedring i MSA, men som alligevel var tilfredsstillende nok til, at Lundbeck efter dialog med sundhedsmyndighederne har valgt at tage udviklingen videre til fase 3.

- Det var et studie, der ikke var designet til at vise statistisk signifikans, men det, Lundbeck har vist, ser faktisk meget opløftende ud. Selskabet ser så positivt på data, at det er komfortabelt med at gå videre, og det er en sygdom, hvor der mangler behandlingsalternativer, siger Søren Løntoft Hansen.

- Det gør det nok også lidt lettere at slippe gennem nåleøjet, fortsætter han.

FOREBYGGELSE AF MIGRÆNE VINDER STORT INDPAS LIGE NU

I relation til den anden lægemiddelkandidat, Lu AG09222, som Lundbeck overtog i forbindelse med købet af Alder Pharmaceuticals, hvorfra også det strategiske nøglemiddel Vyepti kom, er der også gang i markedet lige nu.

Lægemiddelkandidaten er en antistofbehandling rettet mod neuropeptidet PACAP, og det er den første lægemiddelkandidat, der er sluppet helskindet gennem fase 2 på lige netop det område.

- Migrænemarkedet er et marked, der virkelig stormer frem lige nu. Nye behandlingsformer har vundet indpas i forhold til at forebygge migræne. Tidligere har det ellers været et marked, hvor forebyggelse ikke har haft en stor plads, siger Søren Løntoft Hansen.

Han vurderer, at der også i tilfældet forebyggelse af migræne formentlig vil være tale om et marked med en værdi i et lavt encifret milliardbeløb i dollar mod slutningen af 2020'erne.

KAN NÆPPE STÅ ALENE

Selv hvis de to lægemiddelkandidater skulle ende med at komme på markedet og skabe reel omsætning til Lundbeck, vil det dog formentlig ikke være nok til i sig selv at gøre op for de patentudløb, som det danske selskab står over for.

Derfor har Lundbeck også længe talt om, at der formentlig vil blive tale om en kombination af opkøb og egenudvikling.

Og ligeledes derfor blev aktiestrukturen i selskabet i sommeren 2022 ændret til to aktieklasser, så Lundbeckfonden har bedre muligheder for at støtte op i tilfælde af opkøb uden at give afkald på sin ejerandel.

- De kan næppe stå alene og kompensere for patentudløb. Så jeg ser stadig et Lundbeck, der de kommende år vil købe op, hvis mulighederne er der, siger Søren Løntoft Hansen.

- Og det er måske det største problem at finde de muligheder. Men jeg ser det stadig som en nødvendighed, og med det solide finansielle fundament, som Lundbeck har, og de solide pengestrømme, de genererer, har de også ammunition til at lave dem, fortsætter han.

.\\˙ MarketWire