Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

HOVE A/S øger omsætningen og investerer i nye markeder


105912 ProInvestorNEWS 3/9 2022 11:33
Oversigt

Helge Larsen er taget til Glostrup for at dykke ned i Hoves halvårsregnskab og tage temperaturen på business casen med CEO Maja Vonsild Jørgensen.



Hoves netop offentliggjort halvårsrapport viser en omsætning på DKK 67 mio. i H1 2022. Dermed realiserer selskabet en konsolideret vækst i omsætning på 17% sammenlignet med samme periode sidste år. Mere om det i interviewet.


Hove A/S er en markedsledende industrivirksomhed baseret i Glostrup, Virksomheden har specialiseret sig i smøreløsninger til industrielle maskiner og værktøj. Hove A/S servicerer den globale vindmølleindustri med en effektiv og fremtidssikret smøringsteknologi.


Hold dig opdateret om Hove A/S og tilmeld dig nyhedsbrevet her https://hove-as.com/investor/


Disclaimer: Hove A/S har betalt IR-samarbejde med ProInvestor.com.


Få flere virksomhedsnyheder, markedskommentarer og analyser på ProInvestor.com's platforme: https://www.youtube.com/c/ProInvestorcom
https://www.proinvestorplay.dk/
https://www.facebook.com/groups/15525...
https://twitter.com/HelgeLarsen2
https://www.linkedin.com/in/helge-lar...
https://www.instagram.com/proinvestor...





4/9 2022 09:09 B.Andersen 6105924



Et godt indlæg om Hove fra Don Corleone på Shareville;



"ANALYSE:

Er First North noterede Hove A/S ved at bevise sin vækstcase?

Hove aflagde forleden halvårsregnskab for 2022. Aktien er siden IPO i slutningen af 2021 faldet 35% bl.a. som følge af en nedjustering ved IPO og en nedjustering af EBITDA ved første årsregnskab. Det har skabt tvivl om vækstcasen præsenteret ved IPO.

Omsætningen tager fart:

Men i det netop aflagte årsregnskab er der positive vinde. Omsætningen ved halvåret lyder på 66 mio. mod 56 mio. i 2021, hvilket svarer til 17% vækst. Væksten er drevet af en massiv fremgang på 50% på det amerikanske marked, som er det store vækstben, imens Europa formås at holdes fladt (on-shore vindudbygning i Europa står generelt stille).
Hove har med det flotte resultat derfor også opjusteret guidance for omsætningen fra 125-135 til 125-145. Efter initialt at have skuffet har Hove dermed nu banet vejen for faktisk at kunne overgå guidance fra IPO prospektet.

Bundlinjen lider:

Værre står det til med indtjeningen, hvor der guides med en EBITDA på 6-9 mio. mod guidance fra IPO prospektet på 9-10 mio. Og her lander man ved halvåret kun på 1,9 mio., og er derfor en del bagud. At bundlinjen lider er dog næppe nogen overraskelse med krig, energikrise og forsyningskædeproblemer. Det ser vi pt. for langt de fleste virksomheder.

Til den positive side bør til gengæld bemærkes, at ledelsen fremhæver, at forsyningsproblemer har skubbet indtjening fra høj-margin produkter til H2, hvilket vil bidrage positivt til resultatet i H2. Samtidig er bundlinjen primært trukket ned af øget vareforbrug (indkøb til lager for at have essentielle komponenter) samt øgede personaleomkostninger.

Det vidner om transitoriske forhold. Upstaffing er en del af at skabe vækst, og her tages omkostningerne upfront. De større indkøb til lager må formodes at mindskes i takt med, at forsyningskæderne er i bedring. Det tegner positivt for, at den markant øgede toplinje kan vise sig på bundlinjen på sigt.

Et kig fremad:

Hove guider nu med en vækst på 21-41% og rammer Hove i midten af intervallet (135 mio.) svarer det til en vækst på hele 31%. Dette er efter ikke at have vækstet forretningen nævneværdigt i 3 år. Der er altså nye boller på suppen.

Det samme gælder i bestyrelsen, hvor Knud Andersen tidl. COO i Vestas er tiltrådt pr. april. Man må formode, at han nu er indkørt og kan begynde at sætte sit præg.

Markedsmæssigt ser vi for tiden, at der er massive politiske planer for udbygning af vind. Senest med en stor Nordsø-aftale og en Østersø-aftale på 5-7x af nuværende kapacitet. Markedsudviklingen er ingen rigtig i tvivl om - vækst så langt øjet rækker.

Har markedet været for hård ved Hove?

Hove handles pt. til en markedsværdi på 72 mio. og selskabet har en likvid beholdning på 22 mio. Fratrækker vi cash, er markedsværdien altså 52 mio. (og husk at Hove til forskel fra mange First North selskaber er et indtjenende selskab.)
Hove guidede i IPO prospektet for 2023 med en omsætning på 145-160 mio. og en EBITDA på 17-20 mio. Toppen synes ikke længere usandsynligt, men EBITDA lander nok noget lavere, dog er forsyningskæderne i bedring og priserne for transport og råvarer er faldende. Kan Hove ramme en EBITDA i 2023 på 14 mio., og en EBIT på 12 mio., så er P/E for 2023 6x.

For et selskab der vokser 20-40% indeværende år, er det en meget billig prisfastsættelse, og det tegner lovende for, at der kan skabes et positivt afkast til investorerne herfra. Det vidner samtidig om den lave tillid investorerne har til casen, men der er tegn på, at Hove er ved at være på rette vej.

Skal Hove have en chance til?

Disclaimer: Undertegnede deltog i IPOen og ejer stadig nogle aktier i selskabet. Dette er ikke en opfordring til køb, blot mit perspektiv på aktien og selskabet, og jeg opfordrer alle til at gøre egen research inden køb".



4/9 2022 11:48 B.Andersen 6105929



Hove efterfulgt af FOM er efter min mening de bedste cases på Firsth North.



4/9 2022 19:18 Stockwatch1 6105934



Helt enig, Hove er betydeligt undervurderet efter min mening.



4/9 2022 20:17 HanneP 8105935



Kvindelige ledere i traditionelle industriselskaber er der ikke mange af.
Dejligt og befriende at se et godt interview med en ung CEO, som åbenlyst ikke er den strømlinede type i skjorte og jakkesæt, der pr. automatpilot lover guld og grønne skove til investorerne.



5/9 2022 08:54 Vær-kritisk 5105941



Spændende. Jeg hev Hove ind på min liste for noget tid siden og er begyndt at følge med. Jeg har dog ikke købt endnu, og jeg ved heller ikke om jeg synes tiden er til det lige nu. I vildt usikre tider som disse plejer det jo at være god latin at holde sig til gode solide virksomheder som har bevist deres værd og holdbarhed over mange år. Nok er Hove faldet meget, men det er den anden type af firmaer jo også



15/9 2022 11:12 ProInvestorNEWS 0106109



Continued growth in the US with a new order from a large wind turbine operator

15.9.2022 10:15:00 CEST ' Hove A/S ' Investor News

Investor news: Hove has received an order of more than DKK 500.000 from a large wind turbine operator in the US

This order of more than DKK 500.000 comes from a large US wind turbine operator. The order consists of lubrication cartridges, which will be used for maintenance of wind turbines in USA. This order is mainly for newly installed wind farms and is thus creating growth for the US subsidiary.


General info about investor news:

Unless otherwise specified, all new customer agreements and orders are according to Hove's strategy and thus do not change the communicated guidance.
Business area Orders below DKK 500.000 Orders above DKK 500.000
Wind industry Is not communicated Is communicated
Hove Smart Lube IoT Is communicated Is communicated
New industries Is communicated Is communicated
New subsidiaries Is communicated (new customer) Is communicated
Private Label Is communicated Is communicated
Internal Hove Group Is not communicated Is not communicated

In all investor news, Hove distinguishes between three customer categories; small and medium sized customers are defined as "customers", manufacturers of wind turbines, cranes, and other machinery with mechanical bearings are defined as "OEM's", and the 10 largest operators within each region and/or industry are defined as "large operators".

All agreements and orders with a total value of more than DKK 500.000 are communicated to the market.

Hove Smart Lube sales, private label agreements, orders from new industries, as well as the first order to new customers in India and Brazil are key to Hove's strategy, and thus communicated each time an order is received.

Orders between different entities within the Hove Group are not communicated to the market.

For further information:

Maja Vonsild Jørgensen
CEO Hove A/S
Tlf. (+45) 31359410
Email: mvj@hove-as.dk

Certified adviser
Norden CEF A/S
John Norden
Tlf: +45 2072 0200
E-mail: jn@nordencef.dk
www.nordencef.dk
Contacts
Maja Vonsild Jørgensen
CEO



19/9 2022 11:15 ProInvestorNEWS 0106194



Ny ordre fra vindmølle-OEM

19.9.2022 11.00 • Nordic IR •

19.9.2022 11:00:01 CEST ' Hove A/S ' Investor Nyheder

Investornyhed: Hove har modtaget en ordre på over DKK 500.000 fra en vindmølle-OEM

Denne ordre er på over DKK 500.000 og kommer fra en vindmølle-OEM. Hove har leveret pumper og smøremidler til denne OEM gennem mange år, og denne ordre er en del af det eksisterende årlige salg til kunden.

Generelt om investornyheder:

Medmindre andet specificeres, er alle nye kundeaftaler og ordrer i henhold til Hoves strategiplan og ændrer dermed ikke på den udmeldte guidance.

#

Forretningsområde Ordrer under DKK 500.000 Ordrer over DKK 500.000

Vindmølleindustrien Udmeldes ikke Udmeldes

Hove Smart Lube IoT Udmeldes Udmeldes

Nye industrier Udmeldes Udmeldes

Nye datterselskaber Udmeldes (ved ny kunde) Udmeldes

Private Label Udmeldes Udmeldes

Internt i koncernen Udmeldes ikke Udmeldes ikke

---------------------------------------------------------------------

#

Hove skelner i alle udmeldinger mellem tre kundekategorier; mindre og mellemstore kunder defineres som "kunder", producenter af vindmøller, kraner og andet maskineri med mekaniske lejer defineres som "OEM'er" og de 10 største operatører i de respektive regioner og/eller industrier defineres som "store operatører".

Hove melder alle aftaler og ordrer ud med en samlet estimeret værdi på højere end 500.000 kr.

Salg af Hove Smart Lube, private label-aftaler, ordrer til nye industrier samt den første ordre til nye kunder i Indien og Brasilien er centrale i Hoves strategi, hvorfor disse udmeldes hver gang en ordre modtages.

Ordrer internt mellem Hoves selskaber udmeldes ikke.

Yderligere Information

Maja Vonsild Jørgensen

CEO Hove A/S

Tlf. (+45) 31359410

Email: mvj@hove-as.dk

Certified adviser

Norden CEF A/S

John Norden

Tlf: +45 2072 0200

E-mail: jn@nordencef.dk

http://www.nordencef.dk/



TRÅDOVERSIGT