Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Skat


111861 hans christian 4/4 2023 13:31
2
Oversigt

Jeg har lønindkomst langt ovre topskatteniveauet. Mine kone er hjemmegående og passer børnene.
Jeg Sparer det offentlige for vuggestue og børnehaveplads. Men bliver beskattet i den øvre ende
i forhold til andre ægtepar, som går på arbejde og ikke opnår, at komme op på topskatteniveauet.
Hvorfor denne skævhed i skattesystemet.



4/4 2023 15:31 PMPirate2 3111863



Det skyldes, at man politisk har besluttet, at dem med de højeste indkomster skal betale forholdsvist mere i skat. Omvendt betyder personfradraget, at dem med de laveste indkomster betaler forholdsvis mindre i skat.

Og det er ikke svært at undgå topskatten, hvis man vil: Man siger bare det velbetalte job op, så den personlige indkomst kommer ned.

Det gjorde jeg selv på et tidspunkt. I stedet ansatte jeg mig selv som direktør på fuld tid i mit eget selskab til en lav løn, så jeg stadig har beskæftigelsesfradrag, og nu ligger min personlige indkomst lige omkring topskattegrænsen hvert år.



4/4 2023 15:56 hans christian 3111864



Jeg er selv tilhænger af progressiv skat. Den progressive
skat op hører når et ægtepar kan tjene op til 1.236.739
kr tilsammen før topskatten indtræder. Derimod ham der
har en indtægt ovre topskattegrænsen, hvor konen er hjemmegående og passer børnene og ikke belaster det offentlige indtræder topskattegrænsen ved ca. 618.36kr.
Hvor er den ligeberetigelses henne.




4/4 2023 19:45 DjengisCash 4111873



Du spørger hvorfor ?

Fordi der er et politisk flertal, derfor.

Jeg forstår din frustration, men ingen i dette debatforum kan gøre fra eller til.

Den politiske logik kunne være, at konstruktionen med en hjemmegående ægtefælle ikke er samfundsøkonomisk effektiv på samme måde som et ægtepar, hvor begge har arbejde ude.

To børnehavebørn kan passes af 0,25 pædagog, så i det tilfælde er der et produktionsmæssigt overskud på 0,75 årsværk, hvis forældren er udearbejdende.



4/4 2023 21:15 hans christian 2111876



Min erfaring, at alt med det offentlige er dyrt. Skatteteknisk kunne man jo overføre halvdelen af ens lønindkomst til ægtefællen, som er hjemmegående og passer sine børn således, at man ligestiller.
F.eks. inden for aktieindkomsterne er ægtefællerne (hvor man ikke belaster det offentlige system) ligestillet, hvor den ene ægtefælle har negativt aktieindkomst og den
anden har positivt aktieindkomst, kan den negative modregnes i den positive aktieindkomst.



4/4 2023 22:54 DjengisCash 3111878



Jeg er såmænd ikke uenig med dig, men skattepolitik er ikke altid logisk eller retfærdig for den sags skyld.

Men du må trøste dig med, at din kones personfradrag bliver overført til dig, hvis ikke hun har en indkomst.



5/4 2023 01:02 PMPirate2 3111879



Jeg ser det som et problem, at den igennem mange årtier førte skattepolitik har medført et så voldsomt kompliceret skattesystem, med så mange undtagelser og særregler, at kun de færreste kan regne deres egen skat ud.

Det komplicerede skattesystem gør det jo kun lettere for dem der sætter sig ind i reglerne at finde måder til lovligt at betale mindre i skat, eller (på nogle områder) helt at undgå at betale skat.

Tag f.eks. investering i unoterede aktier. Hvis det gøres via et selskab er det skattefrit. Men hvis man gør det privat kan Skat ikke finde ud af at beregne skatten, selvom danske børsmæglere indberetter alle handler på f.eks. First North og Spotlight til Skat. I stedet skal man selv regne det ud og selvangive det i den rette rubrik.

Og hvis man - som jeg - gør en del i råvarer bliver det endnu værre. For et selskab er det ret simpelt: Det går ind i regnskabet som ordinær handel. Men privat kan det være ret kompliceret: Hvis man handler via futures og optioner er det kapitalindkomst, og det er nogenlunde simpelt.

Men hvis man handler i spotmarkedet som jeg især gør bliver det rigtigt kompliceret, hvis man handler som privatperson: Her gælder realisationsbeskatning efter FIFO-princippet. Profit beskattes som B-indkomst, mens man kun har et ligningsmæssigt fradrag for tab. Her er udregningen af skatten så kompliceret, at det ville blive alt for dyrt for mig at lade min revisor gøre det. I stedet har jeg skrevet et program der beregner skatten for mig. En gang om året kører jeg det, og giver revisoren den skatterapport det laver. Den er på flere hundrede sider, men det er kun enkelte nøgletal fra rapporten min revisor skal bruge til selvangivelsen.



4/4 2023 20:58 Esset 5111875



Glæd dig over at du er landet et sted med en fornuftig indtægt og at du har en kone der gider at gå derhjemme med det arbejde det indebærer.
Forsøg så at glemme dit bidrag til fællesskabet.



5/4 2023 07:37 vestasfan 4111884



Fra det øjeblik du blev undfanget var du en udgift til fællesskabet. Din mor gik til kontroller, det er ikke gratis, din mor fødte dig, det er ikke gratis. Du gik selv i en eller anden instititution, og skole m.v., det er ikke gratis. Uddannelse mv. er ikke gratis. Det er først når vi er plus 18 år, at nogle af os begynder at betale tilbage på alle disse udgifter. Regnstykkets bundlinje er den, at vi er mange mange år bagefter, og nogle vil aldrig nå at betale den tilbage igen.Når du bliver gammel og skal på plejehjem, ja så gæt selv.



5/4 2023 13:13 hans christian 2111905



Du glemmer, at vi har et af verdens højeste skattetryk. Vi har et af verdens højeste skatter på løn, aktieindkomster, kapitalindkomster og de indirekte skatter, Vi har et af
verdens højeste antal offentlige ansatte ca. 870.000 personer, selvom den store offentligt sektor sejler mere eller mindre. Ude på det private arbejds-
markedet skriger de efter arbejdskraft. Hvad med, at reducerer den offentlige sektor bare med ti procent ca.
87.000 personer til det private arbejdsmakedet. I danmark her vi bygget et demokrati op, hvor politikerne ved at der
er mange stemmer indenfor det offentlige samt overførsels-
indkomsterne, derfor sker der ingen radikale ændringer.
I dag har vi en flertalsregering jeg håber at de tør, at
ændrer det kæmpe store bureaukrati vi har opbygget de sidste tyve år. Danmark skal være glad for, at vi har et
knald dygtigt privat arbejdsmakedet.



5/4 2023 14:30 binvest 1111907



Hvorfor er der kommet en ide om, at en flertalsregering kan eller vil ændre noget, som en mindretalsregering ikke lige så godt kunne ændre?



5/4 2023 14:47 Occam 3111908



Logikken er ret enkel: En flertalsregering skal kunne fremvise resultater ved næste valg. Partierne er lænket sammen, så de er nødt til at blive enige.

En mindretalsregering kan godt gå til valg uden resultater. De kan sige, "Vi har en masse gode forslag, som de andre har modarbejdet. Giv os nogle flere stemmer."



5/4 2023 15:16 binvest 1111909



Med at fremvise resultater tænker du så på fx. afskaffelse af St. Bededag? For det kunne de samme partier jo også have gjort med fx. en socialdemokratisk mindretalsregering.



5/4 2023 16:23 bikube 3111911



Hvis nogen skulle komme med et forslag om mindre antal offentlige ansatte, ville det straks blive forkastet, da vi jo mangler sygeplejersker og fængselsbetjente. Den nuværende regering går jo efter, at der skal ansættes flere til administration af nye skatter (kilometerafgift) både offentligt og privat.



TRÅDOVERSIGT