Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

At skrive en nyhedshistorie..... not


11197 collersteen 15/5 2009 11:47
Oversigt

Som nogle måske har set er Olicom lige kommet med en meddelse om at Aktiv Gruppen Holding har indgivet konkursbegæring. Det gav anledning til denne artikel fra RB-Børsen, som jeg umiddelbart ved først gennemlæsning finder stærkt misvisende, da man(jeg) klart får det indtryk at hele AktivGruppen (som man købte fra Eurotrust) er gået ned.... unægteligt noget af en bet for Olicom hvis det var tilfældet. De 2 sidste afsnit redder lidt, men skaber også mere forvirring i forhold til første del af historien. Problemet er basalt set at man ikke skriver noget om at det er AktivGruppen Holding der er gået ned....

5/15/2009 09:37:03 - RB-Borsen
Olicom: Aktiv Gruppen konkurs
Olicom må skyde en hvid pind efter en løsning på problemerne med gennemførelse
af igangværende projekter relateret til Aktiv Gruppen. Aktiviteterne skulle
finansieres af Roskilde Bank, men det har ikke været muligt efter bankens
sammenbrud. Aktiv Gruppen har på den baggrund indgivet begæring til
skifteretten om at blive taget under konkursbehandling.
Baggrunden er, at Roskilde Bank har stillet krav om afvikling af
faciliteterne i Aktiv Gruppen foruden kautionskrav, som ifølge aftaler i
forbindelse med købet af Aktiv Gruppen enten skulle være slettet eller
efterladt ved sælger.
Olicom har efterfølgende ikke kunnet styre de projekter, banken løbende
havde finansieret på forsvarlig og normal vis, noterer Olicom.
- Konsekvensen af ovennævnte ageren er desværre, at selskabet Aktiv Gruppen
må lukke på trods af, at Olicom har tilført denne del af koncernen ganske
betydelige midler umiddelbart efter overtagelsen, skriver Olicom og
konstaterer, at Aktiv Gruppen ikke opfylde sine forpligtelser.
Aktiv Gruppen er ikke medtaget i Olicoms regnskab og derfor får det
umiddelbart ingen indflydelse på regnskabet og Olicom understreger samtidig, at
selskabet ikke hæfter for lån til projekter beliggende i Aktiv Gruppen
koncernen.
Værdien af projekterne udgjorde i forbindelse med købet af Aktiv Gruppen i
juni 2008 ca. 2 pct. af den samlede værdiberegning.



Og her er meddelelsen fra Olicom i sin helhed:

Lukning af Aktiv Gruppen Holding A/S
Som omtalt i tidligere selskabsmeddelelser og senest i Olicom A/S’ (Selskabet) Ã¥rsrapport har Selskabet gennem længere tid forsøgt at fÃ¥ en løsning pÃ¥ plads med Roskilde Bank om en mulig afvikling af engagementerne set i lyset af bankens konkurs. Roskilde Bank havde i forbindelse med Olicoms køb af Aktiv Gruppen afgivet tilsagn om fortsatte faciliteter til gennemførelse af igangværende projekter, men bankens senere situation resulterede i, at Aktiv Gruppen Holding i stedet blev mødt med krav om afvikling af disse faciliteter samt tillige af kautionskrav, som ifølge aftaler i forbindelse med købet af Aktiv Gruppen enten skulle være slettet eller efterladt ved sælger.
Konsekvensen af bankens ageren var, at Olicom derfor ikke på forsvarlig og normal vis kunne styre de projekter, banken løbende havde finansieret, hvorfor Selskabet også undlod at konsolidere disse i det aflagte regnskab for 2008. Værdien af disse projekter udgjorde i forbindelse med Selskabets køb af Aktiv Gruppen i juni 2008 ca. 2% af den samlede værdiberegning. For at kunne styre de øvrige projekter, som banken ikke var involveret i, på en forretningsmæssig forsvarlig vis, blev disse i november 2008 udskilt i en selvstændig delkoncern.
Konsekvensen af ovennævnte ageren er desværre, at selskabet Aktiv Gruppen Holding A/S må lukke på trods af, at Olicom har tilført denne del af koncernen ganske betydelige midler umiddelbart efter overtagelsen. Selskabet har konstateret, at med de krav, som banken har stillet om indfrielse af engagementer og yderligere kautionskrav i strid med de indgåede aftaler, kan Aktiv Gruppen Holding A/S ikke opfylde sine forpligtelser. Aktiv Gruppen Holding A/S har på denne baggrund indgivet begæring til skifteretten om at blive taget under konkursbehandling, og der er dags dato afsagt konkursdekret overfor Aktiv Gruppen Holding A/S.
Da Aktiv Gruppen Holding A/S ikke er medtaget i Olicoms regnskab får denne handling efter ledelsens vurdering umiddelbart ingen indflydelse på Selskabets regnskab. Det skal desuden fremhæves, at Olicom ikke hæfter for lån til projekter beliggende i Aktiv Gruppen Holding A/S koncernen.
For nærmere detailleret information om dette forhold henvises til Olicoms årsrapport for 2008.




Er denne artikel værdig til en journalist Wall-of-Shame som jeg påtænker at oprette herinde på PI og vedligeholde løbende?



15/5 2009 14:55 stengård 011203



og så er det at man hæver brynene en ekstra omgang ved insiderhandlerne....



TRÃ…DOVERSIGT