Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvad er god IR?


34392 4/10 2010 10:27
Oversigt

Jeg tillader mig at klippe DirF´s definition af god IR ind her og så kan I jo selv bedømme om jeres selskaber lever op til det.

Hvad er IR?

Investor Relations ("IR") er et bredt begreb, der dækker over de kommunikations- og formidlingsaktiviteter et børsnoteret selskab foranlediger i forhold til kapitalmarkedet, herunder aktionærer, nye investorer, analytikere, porteføljeforvaltere, investeringsbanker og andre, der har en interesse i selskabets aktier som investeringsobjekt.
Formålet med investor relations er først og fremmest at give markedet et retvisende billede af selskabets aktiviteter og fremtidsudsigter.

God IR kan hjælpe selskabet med at:
Skabe en effektiv prisdannelse på selskabets aktier på børsen.
Håndtere forventningsdannelsen til selskabets aktier i markedet.
Skabe en god likviditet i selskabets aktier.
Øge muligheden for at benytte børsen som finansieringskilde.
Reducere selskabets egenkapitalomkostninger (cost-of-capital).
Også fra et samfundsmæssigt synspunkt er IR blevet en vigtig aktivitet. Danske pensionsopsparinger er i stigende grad investeret i aktier, og der er en hastigt voksende interesse blandt danske privatpersoner for at investere i aktier. IR har der igennem fået en central betydning for, hvordan samfundet allokere sine ressourcer mellem forskellige brancher og virksomheder.



TRÅDOVERSIGT

34392 Hvad er god IR?
4/10 10:27 1