Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

det boomer i kina


45046 le 14/8 2011 17:25
0
Oversigt

hvem er i tvivl om det?

og i hele asien



14/8 2011 17:41 145047



Jeg er ikke i tvivl. Det tror jeg heller ikke mange økonomer er. Det store spørgsmål er nærmere om det kan fortsætte og hvordan det kan fortsætte.

Jeg tror fortsat på at vi er en supercyclus som grundlæggende handler om at vi over de sidste 20 år har fået over 2 milliarder nye forbrugere og virksomheder ind under det kapitalistiske regime. Tænk BRICs og hele østeuropa uden om rusland.

Mange virksomheder har det svært i Kina, men de har stadig imponerende vækst. Apple gør det fx. Godt. Men selvfølgelig boomer Kina. Vi kan se det på alt lige fra machinetools som du holder af, men også snart sagt alle råvarer.

Boom 100 %. Men fortsætter det over de næste år. Det gør det nok? Men hvordan og dipper vi nogle gange inden supertrenden fortsætter?




14/8 2011 18:17 le 145048



ja, jeg mener jo at boomet vil fortsætte i mindst 10 år, muligvis 15-20 år uden afbrydelser og at levestandarden i kina til den tid vil nærme sig den vi kender i de vestlige lande

og med 1.5 mia mennesker til den tid bliver det godt nok en stor del af verdensøkonomien



15/8 2011 10:40 Mouse 045065



Deres største udfordring på nøgletallene er vel den demografiske udvikling, hvor de mangler alt for mange børn til at kunne reproducere sig selv. Hver kvinde får kun i gennemsnit 1,51 børn. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Chinapop.svg
Spørgsmålet er så, hvor valide de oplysninger er, for især i landområderne blive der født flere. Effekten begynder at slå igennem om ca. 10 år, men det varer nok yderligere 5-10 år før det gør en forskel.
Deres anden udfordring er den politiske, hvor man aldrig helt kan vide, hvad der vil ske, ligesom de har en udfordring med korruption og bedrageri.
Jeg tror også på ca. 10 års vækst endnu, men betydeligt mere ujævnt.



15/8 2011 12:24 le 045069



det har jo ingen betydning i de næste 15 år, hvor befolkningen fortsat vil vokse selvom der bliver flere ældre

så på den korte konjunkturbane har det ingensomhelst indflydelse på at det boomer i kina nu og her og at det trækker den globale vækst, især i asien og de råvareproducerende lande incl. dele af usa, der producerer råvarer



15/8 2011 08:31 Razorgarf 345057



Jeg er lige kommet hjem efter en uge i Guangzhou, det var noget af en oplevelse. Jeg vidste godt Guangzhou var en af de mere moderne Kinesiske byer, men den overraskede alligevel.

Der er dog ikke helt så billigt som man kunne tro, mad og transport er dog som regel meget billig, infrastrukturen var klart bedre end jeg havde forventet, den er på ligefod med Danmark hvis ikke bedre, metroen er kæmpe, og vejene er også meget store og klar til mange flere biler. Der er tonsvis af propfyldte McDonalds og en bunke Starbucks, specielt en Starbucks cafe var sjov, den var i to etager og stopfyldt med mennesker, der stort set alle sad med en ipad eller notebook.

Kina kan sikkert boome mange år frem, det land kan blive massivt hvis de styrer skuden rigtigt.

Det værste for vesten er, at asiater er flittige og forventer ikke gratis frokost.



15/8 2011 14:08 actdk 245072



Bor pt. i Shanghai, som ikke helt kan sammenlignes med resten af Kina - faktisk nærmest slet ikke.

Maden her er generelt ved at nærme sig DK priser. Man kan stadig spise i gadekøkkener for 10RMB, men så får man heller ikke andet end en gang nudler med et æg.
Infrastrukturen her er langt bedre end DK, tror faktisk den kan være den bedste i verden når man korrigerer for antallet af mennesker. Har hvertfald ikke været andre steder hvor trafikken er så godt med 30 millioner indbyggere.
Beboelse er dyrt her - endda meget dyrt. De fleste lejligheder er over de sidste par år mindst doblet i værdi - og mange flerdoblet. Nogle vil kalde det boom, men med så mange mennesker der gerne vil bo inden for de indre ringveje ser jeg ikke prisen falde - for penge er her nok af!
Et sæt nummerplader koster typisk 50000-70000 RMB (de købes via onlineauktion med begrænset antal hver måned), og så kommer bil+afgift oveni. I øvrigt ikke unormalt at afgiften er på flere 100 procent, men kun når vi snakker luksusbiler!

I øvrigt bygger de over alt, også uden for Shanghai. Den anden dag var jeg igennem et område 150km fra Shanghai ved Yangtze-floden, der er ved at blive lavet til industrikvarter - området var enormt og opdelt af firsporede veje - om et års tid gætter jeg på det er i fuld drift!



15/8 2011 20:35 le 045098



kan du og razorgraf ikke fortælle lidt mere om, hvordan de ser kina når de er derude



16/8 2011 14:38 actdk 145156



Ville gerne, men har ikke boet her så længe, så vil ikke komme med den helt store analyse lige nu. Skal prøve at vende tilbage om et par måneder!

Kan dog sige at jeg tror forventningerne herude hælder imod at det indre marked (intra Kina/Asian) vil vækste voldsomt, og at man måske bliver knap så afhængige af vesten.

Er jo i Shanghai, som jeg ikke mener kan sammenlignes med resten af Kina, men hvis vi antager det er en forgangsby, for om ikke andet de større byer, kan jeg godt blive lidt bange for hvordan vi kommer til at tackle fremtiden i vesten.
De kinesere der har penge her i Shanghai har ofte langt flere end os fra vesten. De kan lide at vise dem frem, og luksus trives derfor i bedste velgående - (meget) dyre biler og Prada, Gucci osv. alle vejne (og ikke kun kopier).
Miljøet her er meget internationalt og når først en kineser har arbejdet et par år i en vestlig virksomhed er forskellen ikke stor fra en vesterlænding. Dem der arbejder i rene kinesiske virksomheder har derimod en lidt anden tilgang til arbejdet, og den følger ikke altid vestlig logik.
Lønningerne her er generelt høje, men dog lavere for en kineser end en "tilsvarende" vesterlænding. De har dog ekstremt høje forventninger til lønstigniner, og får de dem ikke finder de bare et sted der vil betale! Loyaliteten er derfor ikke altid lige stor.

Nå endte alligevel med at skrive lidt. Vil prøve at komme med en opdatering engang imellem når jeg lige støder på noget nyt.



16/8 2011 20:48 le 045198



spændende og tak for indlægget

kan du afsløre lidt af hvad for et slags job du har i shanghai? og hvem du arbejder for



17/8 2011 10:16 actdk 045230



Arbejder med udstyr til håndtering af containere. Forventningerne til vækst i branchen er store - blandt andet pga. Triple-E der vil kræve store investeringer i kapacitet.



TRÅDOVERSIGT