Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Neurosearch,værdiskabelse eller værdidestruktion ?


48765 Fiskemanden 17/11 2011 12:47
Oversigt

Det tidligere flagskib indenfor dansk bioteknik,ligner mere og mere en omkuldsejlet jolle!

Der er desværre nu gået alt for lang tid ,uden at tage hensyn til virkeligheden, inden for bioteknikudviklingens vilkår lige nu!
Som det ser ud nu er kæmpestore værdier spolet væk og der er ingen mulighed for tidligere langsigtede investorer at få sine investeringer tilbage.
Med den nuværende indstilling fra ledelsens side, virker det som om at man nu kun tænker på nye investorer og deres muligheder for at tjene penge på udviklingen af Huntexil.
Der satses for fuldt på at skaffe penge til videre drift gennem en tilsyneladende
kæmpestor udvandende Emission .
Som aktionær kunde man jo have ønsket at de tilgodeså os,og vores interesser bedre gennem at levere noget af det man gennem mange år har lovet,nemlig noget nyt i pipeline,aftaler som giver indtægt,samarbejdsaftaler til finansiering af virksomheden !
Men nej ,nu har man besluttet at afvikle alt uden tilsyneladende at betragte det som der er investeret mange miljarder i,som noget der har værdi ???
At gennem så lang tid bare lade stå til uden at lave nogen som helst aftaler,som kunde øge firmaets vurderede værdi,har medført at det næsten bliver umuligt at gennemføre en Emission på rimelige vilkår!
Det er i sådan en situation,som denne at man ville ønske at direktøren også var storaktionær
sammen med ledelsen,så de arbejdede med andet end "matadorpenge"
Altså,ingen type af firma kan tillade sig at drive virksomheden videre ,om der findes tilgange,uden at sælge ud af dem,ved behov.
At hele tiden henvise til at aftalemulighederne ikke er optimale,holder ikke.
behøves penge til drift kan man ikke kun læne sig op af velvillige aktionærer,uden der skal
også leveres nogle værdiskabende aftaler løbende,som bevis på at forskningen som bedrives,virkelig har værdi!
Neurosearch har nu,desværre lykkedes med at sænke tilliden til deres egen evne til at opnå givne mål,helt i bund !
Selv er jeg positiv til udviklingen af Huntexil,men mange som mig selv vil nok ikke satse yderligere penge på projektet,da der ikke har været noget videre positivt fra firmaets side i mange,mange år.....
Jeg er ikke i tvivl om at de nok skal lykkes med at gennemføre omstruktureringen til Farmakologisk virksomhed,jeg er dog allerede for eksponeret mod biotek og kan derfor ikke tage yderligere investeringer i den sektor!
Og der er jeg nok ikke ensom.
Men mit tidligere håb om at de ville skabe en bedre kursudvikling,gennem at lave aftaler inden for rammen af dopidinerne,for at få ordning på økonomien ,holder ikke længere.

Desværre tegner det til en endnu dårligere kursudvikling,når de snart er nød til at udmelde vilkårene for en Emission !
Med den ringe værdi der nu er tilbage i selskabet,bliver det jo nødvendigt at hente det dobbelte af nutidsværdien for at sikre gennemførelsen af afsluttende fase 3 forsøg med Huntexil,samt sikre den videre drift,frem mod markedslansering.
Hvorfor det dobbelte?
jo,derfor at bare hente 3-400millioner er ikke nok til at nå hele vejen frem ,selv om man melder ud om at omkostningerne skal ned,de har jo ikke hidtil kundet leve op til deres udmeldinger,og der bliver ikke mulighed for yderligere at hente penge ved en senere Emission,så man skal dække alt ind nu !
Det koster at bygge op en salgsstyrke,samt der går sikkert længere tid end man umiddelbart vil lade skinne igennem ,med uptake!
Så derfor vil en Emission betyde at de skal udstede i omegnen af 100miljoner nye aktier
til 6 kr (ca.halvanden gang nuværende værdi).
Vi ville da havne på en teoretisk kursværdi efter Emission på ca. 8 kr
Dette holder dog ikke,da erfaringer fra lignende emissioner i andre biotekselskaber viser at i rådende markedsklima vil kursen relativt hurtigt synke ned under emissionskursen !
Så,i mangel på aftaler,nyheder og i afventning af resultater fra nyt fase 3 forsøg vil kursen sikkert sive yderligewre ned mod 3-4 kr.
Bare dette i sig selv er jo ikke særligt tillokkende,for at investere..!

Selv siger min logik mig at sælge nu og tage et kæmpetab og så genkøbe senere,enligt min profetia,men jeg har taget grueligt fejl før,så jeg holder nok og ser på yderligere tab ??
Sikkert dumt,men hele investeringen har jo udviklet sig til en stor dumhed?
en simpel udregning af mulighederne giver så at ved et overskud,i fremtiden på salg af huntexil på ca 500millioner kr giver det et overskud pr Aktie (ved en teoretisk mængde på ca 125millioner stk) på 4,- kr ganger vi det med en P/E på ca 7 giver det mig en teoretisk værdiansættelse på aktien til ca. 28,-
Ved et køb af nye aktier til 6,- er det jo en god forretning,men med tidligere indkøbte aktier til et GAK betydeligt højere sænkes fortjenesten.
om jeg nu sætter tidligere GAK ril ca 60,- så giver det :
4x6=24,- plus 60,- = 84,-
så har vi 84/5 = 16,8 kr
Så kommer spørgsmålet jeg stiller mig selv ??
Holder det her vand?
bliver salget af huntexil på min. 500 millioner (det bliver nok højere,men jeg sætter det konservativt).
med et GAK på 16,8 og en mulighed til 28,så får jeg da alligevel lidt forrentning på min investering,men kan eller vil jeg,eller tør jeg satse på at forbedre investeringen,?
Jeg ved ikke svaret,men tager taknemligt mod både spot oog spe for at finde nye muligheder i investeringen i Neurosearch !

Jeg har jo hele tiden,naivt troet på udmeldingerne,og forventet noget der kunde lyfte kursen.



17/11 2011 18:37 oneofakind 048787



Godt indlæg! Men netop med high risk investeringer bør man reelt afskrive hele investeringen ved køb, og herefter betragte evt. kursværdi som positivt!
Benytter udelukkende Fortjenester efter skat til disse investeringer, idet jeg ikke kan bære tanken om at have arbejdet i x antal timer og herefter betalt skat, og så investeret i en Aktie, der efterfølgende giver dundrende tab.. ligesom at gå på casino med lånte penge!!!!

Hvorimod hvis du realiserer en fortjeneste og betaler skatten af denne.. kan du med ro betragte evt. tab med større realisme, evt. sælge ved rebound, eller blot beholde og håbe på at de lykkes med deres forskning!...

Biotek investorer burde have specielle skatteregler, jf. deres høje risk-profil!.. Men nej! Sådan tænker en HØJRØD regering jo ikke.. vel? :)



17/11 2011 20:13 runski 048791



Hvis jeg var dig så ville jeg sælge min position ud. Det sagt uden at forholde sig til om Neurosearch er en god eller dårlig investering. Men det er helt utroligt hvad det kan gøre med ens eget syn på en aktie og dens kursudvikling. Man er meget tilbøjelig til, så længe man ejer aktien, at se det bedste i enhver meddelse og lukke øjnene for det lidt mindre gode. Syntes også at kunne forstå at du mener, selvom det har kikset lidt, så kommer produktet på markedet, dog forsinket men det kommer. Igen jeg aner intet om Huntensil og har ingen holdning til om det er skidt eller kanel.

Jeg ville sælge den, og så lade gå 2-4 eller 14 dage inden jeg ville overveje at købe igen. Skulle den så være steget 1 krone eller 2 imellem tiden og du syntes den er blevet for dyr, så viser det jo bare at du er begyndt at se anderledes på aktien, for du vil sikkert ikke syntes at aktien var dyr idag, når du ejer den med kæmpe tab. Mange gange er man bange for at gå glip af en stigning, at man gladeligt tager tab på både 10, 20 eller endnu flere procent.

sent from iPhone



17/11 2011 23:20 Fiskemanden 048809



Jamen det er også det jeg mest overvejet,nemlig at tage tabet nu ved at sælge,enligt princippet : hellere sent end aldrig !
Om det går som jeg tror bliver der chance for at senere købe ind mig igen på et klart mere fordelagtigt niveau!

Det som har afholdt mig, er jo desværre ,at jeg som tydeligvis en af de eneste ,har stirret mig blind på udregninger jeg har liggende ,om potientalet ved Huntexilsalg.
Mange af mine andre biotekinvesteringer betragter jeg jo som high- risk
da udfaldet af deres forsøg er usikkert!
Men i tilfældet med Huntexil,anser jeg det jo som utroligt sandsynligt at de når frem til godkendelse,da det forsøg de nu starter allerede en gang tidligere er fuldt gennemført og der nåede det nydefinerede endpoint !
Dette er jo yderst ualmindeligt for biotek at man næsten har garanti for forsøgets udfald,,eftersom det ikke giver mening med disse forsøg,om man ikke kan gentage dem!!
Skulle resultatet blive anderledes ved en gentagelse,bortfalder hele begrundelsen med at udføre disse forsøg for at sikre patienterne,inden frigivelse af et stof !
Så,om vi udgår fra ( det gør jeg ihvertfald!) at Huntexil når gennem nåleøjet,kan vi jo nogenlunde lave udregninger på økonomisk resultat.
Her skal jeg ikke gøre mig til ekspert,men blot referere fra tidligere debatter (tilbage fra emissionen 2009,som skulle sikre lanseringen af huntexil ?! ).
Her er der redegjort for potientale på 110.000 patienter på verdensbasis.
Prisen for et års behandling angavs af tidligere direktør Flemming P.
til det anseelige beløb af ca 45-50.000 Euro !!
De troede da selv på relativt hurtigt uptake,og at de så ville nå ca.30.000 patienter inden for kort tid !
Mine beregninger til at fastsætte de ovenstående,tilsyneladende tilfældige tal i første indlæg,stammer fra en MEGET konservativ beregning ,ud fra disse tal !!
Om vi nu antager ca. 10.000 pat. som mere sandsynligt ,med ca 3000 pat. i tidligt uptake,kan regnestykket se sådan her ud med et lavere sat
prisleje :
3000 x 40.000 Euro = 120millioner Euro eller 900 millioner dkr.
Produktions og salgs omkostninger 15-20%(dette vil jo nok falde til ca 10% ved salgsfremgang,men er relativt højt i startfasen)
900 mill. minus 180 mill. = 720 millioner
Om vi så fratrækker øvrige driftsomkostninger,som jeg vælger at sætte højere end de selv udmelder kommer vi tæt på de 500 millioner !
Derefter er der jo gode muligheder for at se en salgsfremgang,og efter mit regnestykke kommer vi jo så op til 15.000 patienter efter nogle år
Og så bliver regnestykket rigtigt interessant :
15.000 x 40.000 = 600.000.000,- euro
Eller skal vi sige 4,5 milliarder dkr !!! Minus 10 % omkostninger og drift,vil det give et overskud på ca. 3,8 milliarder dkr
Deler vi så dette med mine formodede 125 millioner aktier får vi et
overskud pr. Aktie på ca. 30,- dkr
Med en antaget P/E på 7 kunde en fremtidig kursfastsættelse på
210 være velbegrundet .
Dog skal man så huske på at dette kun er en prisfastsættelse for en kortere tid,da patenter løber ud og ny forskning som skal sikre fremtiden på dette tidspunkt er begrænset !
Om man sælger næsten alt fra nu ,bliver man så nødsaget til at starte om igen med at købe nyt til forskning og pipeline,da intet varer evigt !
Dog er det disse beregninger,som gør at jeg hele tiden har været uforstående overfor at Neurosearch ikke har kundet lykkes med nogen form for finansiering ??
Der må da være andre end mig,som ser dette uerhørte potientale,eller har jeg,som tidligere nævnt,bare stirret mig blind!
Jeg er vældigt usikker og stærkt i tvivel om min fremtidige strategi i Neurosearch ???




18/11 2011 17:58 Rinus 048848




Min bedste anbefaling er sælg; har selv solgt. De går en finansiel usikker fremtid imøde. Stoffet kan stadigvæk fejle. Hvis stoffet kommer imål og bliver en succes, har køberne ikke så mange penge som de havde for et par år siden.



18/11 2011 20:42 DeltaFlyer 048855



Al biotek falder i dk, på en måde er det en fordel da man så kan skifte til det man synes har de bedste chancer, jeg solgte mine neur, og ville købe tilbage længere nede, men det blev heldigvis ikke til noget. Så mit råd er skift lige over til noget andet, mens tid er, velo, gen topo hvad som helst ser bedre ud end neur idag.
(har selv velo)



TRÅDOVERSIGT