Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Olie og gas udvinding USA. Obamas tale misforstået at Ritzau


60646 Fisker 9/9 2012 13:00
2
Oversigt

Efter Obama`s tale skrev Ritzau`s buro om udtalelserne angående den fremtidige indenlandske energipolitik. Ritzau skrev "Drop Olien og Invester i Vindmøller" og dette har nu huseret i adskillige danske media - fra TV2 til Information.
Men det Obama sagde var at - ja, han ville støtte vind og sol - det skal han jo sige, men den vigtige meddelelse var at :
A)han vil halvere olie importen - og
B)han vil skabe mange nye arbejdspladser i naturgasindustrien.

Det betyder at der fortsat vil være stor fokus på den indenlandske olieudvinding - som allerede idag er en rigtig god forretning. Samtidig vil der blive investeret for at opnå et merforbrug af naturgas. Det betyder investering i infrastruktur til transport af gas, eksportfaciliteter og nye forbrugsmønstre f.eks. til biler, kraftværker mv). Udbuddet af gas er allerede meget højt og gaspriserne har længe ligget underdrejet til et niveau hvor mange kilder blot står på "stand by". Man er klar til at dreje på hanerne så snart priserne igen kommer på et niveau hvor det er lukrativt at hente gassen op. En bank konto gemt under jorden.

Altså, som råvare investor er det i den indenlandske olieproduktion og måske snart også den indenlandske gasproduktion at pengene skal hentes hjem. Nyheder omkring Sol og Vind vil til stadighed være "en fis i en hornlygte" i det store spil.

Der findes mange gode amerikanske energi aktier at købe. Jeg anser Exxon, ConocoPhillips og Chevron som rimelig sikre havne mens et firma som Devon vil kunne opnå meget stor kursstigning når gas priserne begynder at røre på sig. Man kan også vælge at investere direkte i ejerskab i olie og gas udvinding i USA. Den største projektudbyder i Skandinavien er www.kriskon.dk. Olieprojekter er fastlåste langtidsinvesteringer, men har de sidste år givet flotte afkast med en tilbagebetalingstid på 3-5 år hvorefter resten kan siges at være "gratis" da levetiden på kilderne typisk er 15-20 år.

Jeg har selv andele i oliekilder i USA og bør - som disclaimer - selvfølgelig oplyse at jeg gennem mit firma også er konsulent hos Kriskon.



9/9 2012 13:20 tumle1969 060648



Der er nok nogle danske medier der har valgt at overfortolke på hans udtalelse.....det slog nemlig også mig!
Men at det sker, er nok ikke så underlig, da der er fokus på danske interesser i US (herunder vindkraft)!
Fremad set bliver det dog spændende at se udviklingen i forhold til gasudvindingen, og ikke mindst prisen!



9/9 2012 13:28 Razorgarf 160649



"A spate of earthquakes across the middle of the U.S. is "almost certainly" man-made, and may be caused by wastewater from oil or gas drilling injected into the ground, U.S. government scientists said in a study."

http://www.bloomberg.com/news/2012-04-12/earthquake-outbreak-in-central-u-s-tied-to-drilling-wastewater.html

Jeg spekulerer lige.. Tænk hvad der kunne ske, hvis små rystelser spreder sig til en supervulkan som Yellow stone. Ja, jeg er lidt bange for at rode med naturen.



13/9 2012 22:12 Fisker 060746



Razor, jeg syntes nu det lyder som en noget løs påstand og de skriver da også "may be caused by". Selvfølgelig skal vi ikke spille hazard med naturen, men jeg tror bare denne teori nok er mest interessant for gutterne i Seismological Society - som vel er glade for alle nye spændende indput til deres diskutioner.



TRÅDOVERSIGT