Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Udenlandske børsintroduktioner


68191 c0ol 21/3 2014 11:53
3
Oversigt

Jeg har idag været i kontakt både med Nordnet og Danske Bank, da jeg var nysgerrig med hensyn til at komme med på udenlandske børsintroduktioner. Jeg kunne ikke se dem nogen steder, udelukkende danske, svenske og norske var tilstede. Jeg tænkte at andre måske havde haft selv samme tanke og måske derfor savnede et svar på ovenstående.

Følgende blev svaret...

Nordnet : Vi kan ikke tilbyde IPO på andet end nordiske børser.

Danske Bank : Vi tilbyder stort set kun nordiske IPO, da der er så mange nye introduktioner at vi ellers skulle have 30 mand ansat til at læse tingene igennem for at kunne tilbyde dem til folk. Desuden er det et større arbejde, da vi skal have et samarbejde med for eksempel en amerikansk depotbank som kan holde aktierne for os, da vi ikke selv opbevarer disse aktier for kunderne. Derudover kan der være dyre skattemæssige risici for kunderne at komme med på disse IPO, hvorved vi ikke mener at det er en fordel for kunderne.
Der er dog undtagelser hvor en IPO vil blive tilbudt til kunderne, når vi mener at det er en Aktie som mange folk gerne vil med på for eksempel Facebook, så vil det blive tilbudt på lige linie med nordiske IPO.

Så alt i alt med mindre man har et amerikansk aktiedepot, så tror jeg vi må nøjes med de nordiske IPO og de få udenlandske der så bliver tilbudt.

Jeg ved ikke om andre har andet info, ideer eller input men I skal være velkomne til at skrive :)



26/3 2014 13:31 mrthatguy 168221



Hej C0ol.
Uden at ville lægge ord i munden på dig, mener jeg du skrev i chatten at det specifikt var børsintroduktionen af King du havde interesse i. Jeg så i den forbindelse lige en reklame på Nordnets hjemmeside ang. dette: https://www.nordnet.dk/kampagner/ipo/king.html?cmpi=LigeNu-IPO-king .



26/3 2014 21:49 c0ol 068234



Hej mrthatguy,

Ja det er rigtigt at jeg specifikt nævnte King IPO i chatten, men derudover var det også fremtidige IPO på de amerikanske børser jeg kunne være interesseret i.

Jeg har efter mit indlæg læst lidt forskellige ting om King IPO og de fleste artikler om dette gjorde at jeg blev enig med mig selv om at det nok ikke gjorde så meget at man ikke havde adgang til denne.

Det skal så dog siges at efter jeg læste dit svar om at Nordnet tilbød gratis Kurtage de næste 2 uger på et par forskellige USA aktier, så kunne jeg ikke lade være med at køb et "frimærke" i King.

Det var vist også meget godt det ikke blev mere end et frimærke indtil videre, da den dykker med godt 15% :)



3/4 2014 14:11 Madsen! 068315



Jeg vil da lige bringe lidt yderligere information omkring det med IPO'er i udlandet. Jeg har snakket med henholdsvis Danske Bank og Nordnet.

Danske Bank: Som udgangspunkt så udbyder de kun IPO'er i DK. De vil dog, hvis det er store børsintroduktioner, hvor de oplever, der er meget stor efterspørgsel efter virksomheden, skaffe en portion aktier, som de så vil tilbyde til deres kunder. Men selv en størrelse som ISS er ikke sikkert, at de vil udbyde den. Det kommer lidt an på hvor mange aktier, som der bliver udbudt i IPO'en af selskabet. Jeg spurgte så om det kan hjælpe at få en konto og depot i DK Bank i Sverige eller Norge, men det vil det ikke kunne. Der begyndte hende jeg snakkede med, så at snakke om at for at man kan deltage i en IPO, så skal man være skattepligtig i det land. Dette forstår jeg ikke helt hvorfor.

Nordnet: Vi tilbyder IPO'er i Norden, USA, Canada og flere lande også. Det koster ikke noget ekstra at deltage i dem. Hvis man ikke kan se dem under "Corporate actions" i sit depot, så vil man kunne ringe til en af deres mæglere, og så vil han prøve at finde den for dig uden ekstra omkostninger. Det vil kun koste ekstra for en IPO, hvis man får en mægler til det, hvis den allerede kan findes under "Corporate actions" på nettet.


Jeg ved ikke om der er andre som har andre informationer omkring dette. For som jeg kan se, så har vi fået forskellige forklaringer fra Nordnet.



4/4 2014 13:46 Madsen! 068330



Som en tilføjelse til alt dette, så har jeg en kammerat som også har snakket med Nordnet omkring IPO'er. Her fik han at vide, at omkring 50% af IPO'erne i Norden tilbyder de. Så jeg går ud fra, at det er de størte 50% de udbyder. Det som jeg havde hørt fra DK Bank omkring ens bopæl fik han også at vide i Nordnet.



TRÅDOVERSIGT