Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

EQUNOR - Produktionsstart på gigantfeltet Sverdrup


77487 Helge Larsen/PI-redaktør 5/10 2019 18:37
Oversigt

Equinor, som tidligere gik under navnet Statoil blev grundlagt i 1972. Navneskiftet som blev vedtaget i maj 2018, efter næsten 50 år som Statoil, bunder i deres nye interesse for vedvarende energikilder.

Med det nye navn i 2018 følger også de første skridt mod videreudvikling af virksomheden fra et fokuseret olie- og gasfirma til nu at omfatte en bred energiproduktion.

En energiproduktion hvor vedvarende energi vil vokse , samtidig med at olie og gasproduktionen vil have betydeligt lavere drivhusgasemissioner.

Equinors primære fokus er dog på den norske kontinentalsokkel, hvor de sammen med en anden operatør har produktionslicenser i Nordsøens femtestørste oliefelt, Johan Sverdrup på 200 kvadratkilometer. Dette oliefelt forventes efter Equinors egne beregninger at kunne indbringe ressourcer på 2,1 ti 3,1 milliarder tønder olie, hvoraf de håber at kunne udvinde 70 procent i produktionsperioden forbi 2050. Dette gør Johan Sverdrup til et af de vigtigste industriprojekter i Norge de næste 50 år.

Et sådant projekt kræver investeringer på op over hundrede milliarder NOK, hvoraf 88 milliarder NOK vil gå til den første fase som forventes at starte produktion i slutningen af 2019 og have en produktionskapacitet på 440.000 tønder olie om dagen. Særligt for dette oliefelt, er at Equinor vil sørge for forsyninger af energi fra land, som vil betyde en sænkning af CO2-udledning på op til 90 procent.

I dag lørdag d.5. Oktober 2019 er produktionen startet på gigantfeltet. Det skriver Equinor i en pressemeddelelse :

http://www.proinvestor.com/investornyt/642120/gigantfeltet-johan-sverdrup-er-na-i-produksjon


Disclaimer: Jeg har aktier i Equinor.

Equinor




TRÅDOVERSIGT