Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Certifikater


82453 stocktiger 9/3 2020 12:37
1
Oversigt

Må sige at det er hård kost at være bull på aktier i disse dage. Aktierne er presset pga. den usikkerhed som coronavirus påfører økonomien. Bear certifikater klarer det dog godt. Hvordan beskattes privatpersoners handel med f.eks. et certifikat som https://www.nordnet.dk/markedet/certifikater/16707694-bear-dansk-x-2 ? Kan man trække tab fra i skat som almindelige aktier hvis man tager fejl af trenden i aktien?



9/3 2020 12:48 bikube 082454



Kun hvis det er cert. i enkeltaktier, hvis jeg har forstået det rigtigt.



9/3 2020 12:50 Thorkild01 182455



Skattemæssigt opgøres certifikater seperat. Et evt. tab kan du selv vælge om du vil fremføre, eller om du vil modregne i en evt. gevinst på din handel med aktier. Sådan har jeg forstået/erfaret det. Måske er der detaljer, jeg ikke har bemærket.



9/3 2020 12:53 cilmar 082456



De bliver beskattet som kapitalindkomst, og du kan ikke modregne et evt. tab i din aktieindkomst.



9/3 2020 15:52 PMPirate2 782462



For bear-certifikater (og alle gearede certifikater), skal man være opmærksom på, at de over tid taber i værdi i forhold til kursudviklingen i det underliggende aktiv. Tabet skyldes en daglig rebalancering (der som regel er beskrevet med meget små bogstaver på side 117 i certifikatets prospekt, så certifikatudstederen ikke kan beskyldes for svindel). Og størrelsen på tabet afhænger af volatiliteten i det underliggende aktiv, så med de volative markeder vi har i øjeblikket må det forventes, at tabet er særligt stort.

For at få en ide om tabets størrelse kan man se på kursudviklingen over en længere periode, f.eks. et år. Kig først på kursen for det underliggende aktiv i starten og slutningen af perioden, og regn så ud hvor mange procent certifikatet burde være steget (eller faldet). Kik så på kursen for certifikatet i starten og læg det antal procent det burde være steget (eller faldet) til. Så kommer man frem til, at kursen på certifikatet er lavere end hvad de fleste tror den ville være.

Gentag eventuelt øvelsen for en kortere periode på f.eks. et par uger, og gør det både for en periode med lav volatilitet i det underliggende aktiv, og for en periode med høj volatilitet. Så får man en ide om hvor meget høj volatilitet øger dette tab.



TRÅDOVERSIGT