Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nikkel nærmer sig højeste niveau i syv år forud for Fed-rentemøde

26/7 14:19

Nikkel er i høj kurs på markedet for rustfri metaller - særligt i Kina. Den stigende efterspørgsel på batterier sikrer samtidig metallets fremtid på længere sigt.

Det har sendt prisen op i det højeste niveau i tæt på syv år, skriver Bloomberg News.

Nikkel handles mandag eftermiddag i 19.440 dollar for 1500 kg.

Stigningen kommer forud for regnskaber fra flere store mineselskaber - heriblandt Rio Tinto Group, der allerede har flaget for en regnskabsperiode, som har nydt godt af den stigende efterspørgsel på råvarer.

Onsdag færdiggør den amerikanske centralbank, Federal Reserve, sit rentemøde. Her ventes det, at centralbanken vil fastholde sin nuværende politik, men samtidig diskutere, hvordan og hvornår obligationsopkøbsprogrammet bedst udfases.

Det kan samtidig give indsigt i, hvordan den stigende smitte med covid-19 vil påvirke den amerikanske økonomi.

- Det er særligt et styrket marked for rustfri metaller, der har kørt prisen på nikkel op, siger Tom Mulqueen, der er chefefterforsker i Amalgamated Metal Trading, til Bloomberg News.

- På den korte bane ser det fundamentale godt ud, men ud fra et makroperspektiv ser situationen alligevel en anelse risikabel ud, fortsætter han.

Også andre metaller oplever fremgang, skriver Bloomberg News. Futures på kobber- og jern stiger mandag henholdsvis 0,9 og 1 pct.

/ritzau/FINANS