Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Vestas/CEO: 10-årig fuld PTC i USA åbner gigantisk potentiale

15/12 11:57

En tiårig forlængelse af den vigtige amerikanske støtteordning, PTC, kan være på plads i løbet af "dage eller uger", og vil, hvis den forventeligt bliver vedtaget, bane vejen for de næste ti års energitransition i landet.

Det siger Vestas' administrerende direktør, Henrik Andersen, på vindmølleproducentens kapitalmarkedsdag i København onsdag.

- Den kan være dage eller uger væk, men hvis den falder plads, vil den bane vejen for de næste 10 års energitransition i USA. Den vil åbne op for noget, som vi ikke har set nogensinde før, siger Henrik Andersen, og henviser til de seneste mange års "stop-and-go" på markedet i USA.

Historisk har PTC-ordningen været en stærk drivkraft for det amerikanske vindmøllemarked, men den har i mange perioder været kortløbende, og flere gange har den fået lov til at løbe ud.

Det har givet store udsving i markedet historisk. Og her og nu er planen altså en tiårig forlængelse med 100 pct. skatterabat, i forhold til de satser der var gældende, før ordningen blev trappet ned til 60 pct. af satsen.

- Der er en enorm forskel, hvis du har 60 pct. eller 100 pct. PTC. Så hav tålmodighed - for den kan ligge kun et par måneder ude i fremtiden, siger Henrik Andersen.

.\\˙ MarketWire