Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/CEO: 10-årig fuld PTC i USA åbner gigantisk potentiale

15/12 11:57

En tiårig forlængelse af den vigtige amerikanske støtteordning, PTC, kan være på plads i løbet af "dage eller uger", og vil, hvis den forventeligt bliver vedtaget, bane vejen for de næste ti års energitransition i landet.

Det siger Vestas' administrerende direktør, Henrik Andersen, på vindmølleproducentens kapitalmarkedsdag i København onsdag.

- Den kan være dage eller uger væk, men hvis den falder plads, vil den bane vejen for de næste 10 års energitransition i USA. Den vil åbne op for noget, som vi ikke har set nogensinde før, siger Henrik Andersen, og henviser til de seneste mange års "stop-and-go" på markedet i USA.

Historisk har PTC-ordningen været en stærk drivkraft for det amerikanske vindmøllemarked, men den har i mange perioder været kortløbende, og flere gange har den fået lov til at løbe ud.

Det har givet store udsving i markedet historisk. Og her og nu er planen altså en tiårig forlængelse med 100 pct. skatterabat, i forhold til de satser der var gældende, før ordningen blev trappet ned til 60 pct. af satsen.

- Der er en enorm forskel, hvis du har 60 pct. eller 100 pct. PTC. Så hav tålmodighed - for den kan ligge kun et par måneder ude i fremtiden, siger Henrik Andersen.

.\\˙ MarketWire