Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Stellantis' Chrysler vil udelukkende lave elbiler i 2028

5/1 07:46

Chrysler, der ejes af bilproducenten Stellantis, vil inden 2025 være klar med sin første batteridrevne elbil, og senest i 2028 vil hele Chryslers portefølje udelukkende bestå af elbiler.

Det fortæller topchef i Chrysler, Christine Feuell, ifølge Reuters.

- Vi vil fuldstændig omlægge vores portefølje for Chrysler mellem 2025 og 2028 og i fremtiden, siger Christine Feuell ifølge Reuters.

I overgangsperioden mellem 2025 og 2028 vil Chrysler udvide sortimentet af elbiler, mens benzindrevne biler udfases.

Stellantis oplyste i juli sidste år, at der er planlagt investeringer for 30 mia. dollar - svarende til over 197 mia. kr. - frem til 2025 for at øge sortimentet af elbiler på tværs af producentens bilmærker.

Alfa Romeo bliver det første af Stellantis' bilmærker i Nordamerika, der går helt væk fra benzin- og dieseldrevne biler. Det ventes ifølge Reuters at ske allerede i 2027.

Stellantis blev dannet i januar 2021 og er en fusion mellem italiensk-amerikanske Fiat Chrysler og franske PSA. Selskabet har ifølge Reuters et mål om, at 70 pct. af bilsalget i Europa og over 40 pct. af salget i USA vil være biler med lav udledning - enten hybrid- eller elbiler - inden 2030.

Christine Feuell afviser at kommentere størrelsesordnen på investeringerne i Chrysler, men siger, at bilsortimentet vil blive udvidet til mere end blot modellerne 300 sedan og Pacifica Minivan.

.\\˙ MarketWire