Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topdanmark/CEO: Flere forhold bag til stærkt investeringsresultat

21/1 14:51

Medvind på aktiemarkedet, positive ejendomsreguleringer og stigende renter har i fjerde kvartal bidraget til et markant bedre investeringsresultat for Topdanmark end ventet af analytikerne.

Før Topdanmarks opjustering i sidste uge estimerede analytikerne et investeringsresultatet på 38 mio. kr. i fjerde kvartal, men regnskabet fredag viser et markant bedre resultat på den front på 209 mio. kr.

Noget af forklaringen på den positive overraskelse kan være effekterne af den stigende rente i perioden, vurderer Topdanmarks administrerende direktør, Peter Hermann, i et interview med MarketWire.

- Jeg tror, at analytikerne er lidt overraskede over, at vi på vores afdækningsportefølje får et så godt resultat, for vi tjener både lidt på den stigende rente, og så taber vi faktisk ikke noget på vores aktiver, selvom renten steg, siger Peter Hermann.

De stigende renter har en positiv effekt på de hensættelser, som forsikringsselskaber reserverer til efterfølgende skader. Omvendt er stigende renter normalt også ensbetydende med kursfald på de obligationer, de har liggende i investeringsporteføljen.

- Men faktisk er der sket det, at realkreditmarkedet har bevæget sig rigtigt stærkt, så med den stigende rente har vi faktisk både fået et godt resultat på vores hensættelser, men også fået et godt resultat på vores aktiver.

- Så hele den her afdækning, som egentlig sigter på at give nul, det har givet et fint positivt resultat, og kombineret med stærke aktiemarkeder, og et godt resultat på kreditter (CLO'er) osv., så har det faktisk givet et super godt afkast også på investeringer, forklarer Peter Hermann.

.\\˙ MarketWire