Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Gyldendal sælger ordbogsaktiviteter og skruer på 2022-forventningerne

1/3 12:00

Gyldendal har solgt sine ordbogsaktiviteter til Ordbogen, der driver hjemmesiden Ordbogen.com, for cirka 40 mio. kr.

Det oplyser Gyldendal i en selskabsmeddelelse.

Frasalget har fået Gyldendal til at justere sine forventninger til 2022. Forlaget venter nu en lidt lavere omsætning på 930-970 mio. kr. mod hidtil ventet 940-980 mio. kr.

Samtidig er forventningen til driften inklusive salgsprovenuet skruet op til 75-90 mio. kr. fra tidligere 35-50 mio. kr.

Ordbogen har siden begyndelsen af 2020 varetaget salg og platformsudvikling af Gyldendals ordbøger, og fra dags dato vil selve ordbogsindholdet også overgå til selskabet.

- Vi vurderer, at ordbogen er de helt rigtige ejere af Gyldendals ordbøger. Vi er glade for at kunne overdrage vores ordbogsforretning til en danskejet virksomhed, der er specialist på området, siger Hanne Salomonsen, der er direktør i Gyldendal, i meddelelsen.

- Selskabet har desuden investeret målrettet i teknologier, der kan være til at sikre en national kvalitetspræget indsats på markedet også i de kommende år, lyder det videre.

Gyldendals A-aktie handles tirsdag formiddag uændret i 3500 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire