Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Novo Q2: Fuld levering af Wegovy kan trække ud til ultimo 2022

3/8 16:58

Novo Nordisks salg af vægttabsmedicin har længe bidraget til væksten, og andet kvartal var ingen undtagelse. Alligevel indeholder Novos regnskab for andet kvartal en skuffelse, da selskabets leveringsproblemer trækker ud i USA.

Det fremgår af halvårsregnskabet, der har sendt Novo-aktien baglæns med over 8 pct. til 779,35 kr.

- Wegovy skuffer en smule målt på salget i andet kvartal. Dertil kommer den her melding om, at det nu er forventningen, at Wegovy bliver tilgængelig i alle dosisstyrker i USA mod slutningen af året, siger analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, til MarketWire.

Tidligere havde Novo kommunikeret, at det ventede med, at møde den fulde efterspørgsel i løbet af andet halvår, og den nye vurdering kan altså have skuffet dele af markedet.

Salget af vægttabsmiddel, Wegovy, der er udset som en væsentlig vækstdriver, skuffede da også i andet kvartal.

Midlet solgte i perioden for 1181 mio. kr. mod estimeret 1453 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater fra Novo selv.

Salget af forgængeren, Saxenda, overraskede til gengæld positivt i andet kvartal med et salg på 2462 mio. kr. mod ventet 2080 mio. kr. og 1907 mio. kr. i samme periode året før.

.\\˙ MarketWire