Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Q2: Fuld levering af Wegovy kan trække ud til ultimo 2022

3/8 16:58

Novo Nordisks salg af vægttabsmedicin har længe bidraget til væksten, og andet kvartal var ingen undtagelse. Alligevel indeholder Novos regnskab for andet kvartal en skuffelse, da selskabets leveringsproblemer trækker ud i USA.

Det fremgår af halvårsregnskabet, der har sendt Novo-aktien baglæns med over 8 pct. til 779,35 kr.

- Wegovy skuffer en smule målt på salget i andet kvartal. Dertil kommer den her melding om, at det nu er forventningen, at Wegovy bliver tilgængelig i alle dosisstyrker i USA mod slutningen af året, siger analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, til MarketWire.

Tidligere havde Novo kommunikeret, at det ventede med, at møde den fulde efterspørgsel i løbet af andet halvår, og den nye vurdering kan altså have skuffet dele af markedet.

Salget af vægttabsmiddel, Wegovy, der er udset som en væsentlig vækstdriver, skuffede da også i andet kvartal.

Midlet solgte i perioden for 1181 mio. kr. mod estimeret 1453 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater fra Novo selv.

Salget af forgængeren, Saxenda, overraskede til gengæld positivt i andet kvartal med et salg på 2462 mio. kr. mod ventet 2080 mio. kr. og 1907 mio. kr. i samme periode året før.

.\\˙ MarketWire