Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwool nedjusterer på baggrund af voldsomme energipriser - NY

18/8 13:45

Rockwool nedjusterer forventningerne til driftsmarginen. Det sker på baggrund af hidtil usete stigninger i naturgas- og elpriserne i andet kvartal og i juli.

Det fremgår af en meddelelse torsdag eftermiddag.

Rockwool ser nu en EBIT-margin for året på 10-12 pct. mod tidligere ventet omkring 13 pct.

TOCIFRET VÆKST I ANDET KVARTAL

I andet kvartal havde Rockwool en EBIT-margin på 12,9 pct. mod 14,3 pct. i samme periode sidste år.

Det viser foreløbige hovedtal for perioden, som isoleringsproducenten har offentliggjort sammen med nedjusteringen.

Salget i kvartalet blev 1018 mio. euro - en stigning på 26 pct. i lokal valuta., mens driftsresultat, EBIT, steg 18 pct. til 131 mio. euro.

- Rockwool-koncernen har haft en god start på 2022 med rekordhøjt salg i første halvår. Salgsvæksten har været drevet af fortsat høj efterspørgsel efter vores naturlige stenuldsprodukter samt nødvendige salgsprisstigninger, skriver Rockwool, der vil tilpasse priserne yderligere.

- Selv om vores omkostninger til energi er ekstraordinært volatile, fortsætter vi som planlagt med at hæve priserne gradvist resten af året, hedder det i meddelelsen.

Ud over sænkningen af forventningerne til marginen, har Rockwool også nye forventninger til investeringsniveauet i år. Det sænkes med 50 mio. euro til 375 mio. euro.

Rockwools regnskab for andet kvartal offentliggøres den 24. august.

.\\˙ MarketWire