Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Har markedet nået en top ?


64333 TeamGarlic 11/3 2013 08:43
8
Oversigt

Det vælter frem med udsagn om, at markedet har nået en top, som f.eks. Morgan Stanley via Demetra: http://www.demetra.dk/finansblog/endnu-en-indikation-pa-at-aktier-er-naer-en-top/

Statistisk set ligger vi inden for tidsrummet for en korrektion som gennemgået i denne artikel http://www.advisorperspectives.com/dshort/guest/John-Carlucci-111208-The-Great-Repression.php (jeg kan anbefale at læse hele serien på 3 afsnit - det er interessant læsning).

Dommedagsprofetier har det aldrig skortet på (og der er jo længe til 2060), så hvor skulle pengene i givet fald gå hen, hvis aktierne skulle ned ? Obligationer giver mindre end ingenting og amerikanske FED pumper 118 mUSD ud i timen. Europa forsøger at stimulere og Kina ditto. Det taler ikke for, at aktierne skal ned. Amerikanske SP500-selskaber forventes at give rekord-stort udbytte samtidig med et share buy-back for 117 MIA USD....

Bottomline: tror selskaberne ikke på fremtiden siden de køber så mange egne aktier tilbage og har vi gang i en større boble, som vi kan frygte engang i fremtiden ? sidst og ikke mindst: hvordan positionerer vi os til dette scenarie ?



11/3 2013 09:14 renek 764334



Udsagn om markedsretning er der altid mange af. Finansmedierne skal jo leve (godt) og "frygt & håb" sælger.

På trods af alverdens ulykker er markedet bare steget og steget de sidste 4 år! Det gør at rigtigt mange er blevet observatører frem for aktive deltagere i markedet. Jeg er jo trendfollower, så jeg følger trenden (indtil den vender), men noget der gør, at jeg tænker top indenfor nu og 1-1,5 år er:

1) Private er på vej ind i markedet igen. Det er rene anekdotiske data ud fra hvad jeg læser og hører. Interessen blandt omgangskreds og familie er helt anderledes end for 2 år siden. 2008 er "erased" og aktier er igen et godt sted at smide sine penge - "fordi de stiger jo altid over tid" :-D

2) jeg mener fortsat ikke at ingredienserne til, at et sekulært bullmarked er til stede endnu. Det er den store drejebog jeg kigger på, men derfor aflyser jeg ikke mine trendsignaler, fordi en masse mennesker lever af at formidle oplysninger om fortiden.

Mange hilsner

René
http://www.market-trends.net.



11/3 2013 09:37 actdk 364335



Synes der er for mange der snakker om en top for tiden til at jeg tror på den kommer lige nu? Der er selvfølgelig nogle perma-bears, men lytter man til dem er man jo aldrig inde...


rkhanen slår jo gerne et slag for de mekaniske modeller - og det er jo nok ikke så tosset en måde at holde sig inde på til det vender <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



11/3 2013 09:51 renek 264336



Systematiske modeller har bare den store psykologiske udfordring af man SKAL vente på signalet, selvom man "naturligvis" havde set fremtiden komme, når signalet så endelig kommer. Det er der ikke ret mange som kan fordi vi har en tilbøjelighed til at ville have ret og "out-smarte" markedet hele tiden.



11/3 2013 11:41 TeamGarlic 164341



Ulempen ved ikke-systematiske modeller er jo den manglende evne til at beskrive alle parametre og gen-teste igen og igen.... Vi får jo psyken indblandet og hvor rationelle vi end gerne vil være, så antyder empiriske data (og Nobel-priser) noget helt andet....
Når det så er sagt, så er det sikkert en masse, som ville have haft det bedre idag om de ikke havde shortet markedet i 1998-2000 og frem mod 2003 fordi 'markedet er blevet for dyrt og mine modeller sig sælg'.



11/3 2013 10:19 Occam 564337



De historiske kurver er værdifulde. Men vi skal også være opmærksomme på det unikke i den aktuelle situation. Her tænker jeg på de kunstigt lave renter og den store "tvangsopsparing" i pensionsformuer.

Pensionsforvalterne må have et enormt problem. De plejer at kunne smide 80% af formuen i Obligationer. Men hvis de i dag køber korte Obligationer, kan de ikke engang tjene deres eget honorar hjem. Og hvis de køber lange Obligationer, risikerer de at skulle rapportere store kurstab, hvis renten stiger. Pointen er, at de er tvunget til at købe aktier - ath eller ej. Det stimulerer asset inflation.



11/3 2013 10:27 renek 064338



Helt enig og det er også det som TG er inde: hvor skal pengene søge hen...



13/3 2013 00:09 Occam 164370



... som der står i dagens avis: "Selskabet solgte ved årsskiftet masser af statsobligationer og erstattede dem med aktier. På samme måde er PensionDanmark i fuld gang med at købe inflationssikrede aktiver som ejendomme og infrastruktur."

http://epn.dk/brancher/finans/pension/article5247495.ece

Den mekanisme kan fortsætte et par år. Pengene strømmer ind i pensionskasserne. De sælger endvidere statsobligationer. Staterne opkøber obligationerne med penge, de selv trykker (QE). Så renten stiger ikke.

Festen slutter først, når folk finder ud af, at de har råd til at øge forbruget. Så vil nationalbankerne sætte renten op for at bremse inflationen.



TRÅDOVERSIGT