Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tesfaye anmelder Tvede bog


69742 Helge Larsen/PI-redaktør 10/9 2014 10:09
0
Oversigt

"Bogens stærkeste kapitler er netop beskrivelsen af hvordan alle store civilisationer på forholdsvist kort tid er brudt sammen på grund af indre stagnation og bureaukrati, forårsaget af en begrænsing i menneskers adgang til viden, handel, ejendomsret og rejser. Og hvordan netop disse forfaldstendenser kan spores i de nuværende vestlige samfund. Jeg er enig".

http://denoffentlige.dk/tesfaye-anmelder-tvede-bog-blaa-bibel-det-21-aarhundrede#.VBADjsiD0ns.facebook



10/9 2014 11:37 TeamGarlic 069743



Jeg synes egentlig ikke, at han argumenter vældig godt for sine egne synspunkter:
"Men Tvedes medicin er en grundlæggende afvikling af velfærdsstaten, og her skilles vore veje."
Er den voldsomme udbygning af velfærdsstaten ét af problemerne for den vestlige civilisation ? Tesfaye mener nej.
Kun i dette udsagn nærmer han sig lidt:
"I sin beskrivelse af menneskeracens økonomiske og teknologiske historie er bogen dog blind overfor civilisationers og nationers interne sociale udvikling mellem befolkningsgrupper. Det nager min indre socialdemokrat"
Som jeg læser det drejer det sig netop meget om udviklingen for samfundet som et hele og dette definerer om fremskridt er godt eller ej. Det tolker jeg som "alle skal være med" (system-tanke) og ikke det enkelte menneskes mulighed for udvikling. I min optik ses dette hele tiden: udrulning af digitale løsninger og hvordan kommer alle med (i min egen familie kræves stadig en printet lønseddel tilsendt og ved mit svar om, at du må bruge e-boks er replikken "hvem betaler for den PC ?").
Jeg forstår ud fra hans optik hans anmeldelse. Jeg er blot langt fra enig.



TRÅDOVERSIGT