Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktiecase: DLH-B


49478 actdk 6/12 2011 06:16
Oversigt

Foreslog i et indlaeg i debatten at vi skal have aktiecases, saa nu vil jeg selv starte den foerste. Saa maa vi se om det er en god ide..

Vi diskuterede kort i gaar DLH i chatten. Nu vil jeg bidrage med et par charts, samt mine tanker, og haabe vi kan faa en FAer paa banen (og en TAer til at rette mine fejl)... Og med FA haaber jeg ikke det bliver for meget med smaa nyheder og rygter (VWS!!), men konkrete facts og mulige kurstriggere - rygter og nyheder er naturligvis ikke saa slemt med lige DLH, men taenker generelt.


Lad os starte med maanedschart: Vi har siden 2009 koert mere eller mindre sidelaens. Tekst paa billede siger det meste, vi ligger nu under det laveste i 10 aar, saa ingen kan saelge aktier her med gevinst - foej. Vi har set lidt volumen komme ind i dette niveau, men kursen er fortsat med at sive. Lidt divergens paa MACD, men maaske kryds paa vej?

Ugechart: Situationen er den samme som maanedschart, men nu kan vi bedre se hvor volumen kom. Nogle har altsaa solgt store maengder, som der har vaeret en koeber til. (kan ikke se maeglerstat, saa ved ikke om det blot er internt). Ingen haler betyder dog at det ikke har vaeret nok til at stoppe fald. Efter foerste omgang blev vi dog slaaet sidelaens, men faldt igennem! MACD maaske ved at krydse op, men boer man ikke handle efter.

Dagschart: Her ser vi hvordan vi broed ned samt at der var koebere i dette niveau sidste uge. Kan som sagt ikke se om det blot er interne handler, saa dette er naturligvis vaesentligt. Nu bliver det saa spaendende hvordan vi fortsaetter de naeste uger/maaneder - gerne sidelaens og med noget volumen, maaske lidt op og saa tilbage og teste om der er saelgere i dette niveau. Den roede firkant boer dog give en del modstand!

Kort sagt - trenden er ned, men maaske vi ser lidt interesse i dette niveau? Kan ogsaa vaere vi skal lidt op (der bliver jo solgt med tab).. Jeg venter dog og ser hvad der sker, for lige nu er den en faldende kniv. Og skulle nok vaere mulighed for at komme ind inden vi naar de 60 igen, saa bunden behoever jeg ikke fange! Man kunne eventuelt trade den paa et breakout, og endnu bedre paa en test af et breakout. Gerne paa et ugechart.

Til det sidste kan jeg kun sige at jeg alt for tit har forsoegt at fange en bund i smallcapaktier (for nu maa den da vaere), det eneste der sker er at den fortsaetter ned.. Foer det sker skal der dog vaere nogle med interesse i at markere den op, for de private kan ikke..

aktiecase, DLH B.CO

aktiecase, DLH B.CO

aktiecase, DLH B.CO




6/12 2011 06:21 actdk 049479



Billeder er saa kommet med i omvendt orden, saa start med det nederste og koer op.

I oevrigt kunne man godt tegne flere firkanter ind som den roede, men har jeg saa ikke gjort.. Igennem det meste af 2010 og halvdelen af 2011 ligger kursen i niveauet 11-14. Maaske er det dem der koebte der, der skal rystes ud hernede?



6/12 2011 07:18 actdk 049480



Og lige et par streger. Mulig falling wedge, men kan ikke tegne den ordentligt paa ugechart, saa er ikke saa positiv paa den..

aktiecase, DLH B.CO




6/12 2011 08:49 faurschou 349483



Godt initiativ.
Det bliver dog næppe mig, der får skrevet et FA indlæg, da jeg har flyttet min investeringsmåde over i TA.
Jeg er enig med dig i dine TA overvejelser, og jeg uploader lige et chart. Jeg var faktisk lige ved at tage en position i september, men jeg gjorde det ikke, da jeg ikke kunne lide at testen tog bunden ud af den forrige candle. (jeg havde lige hørt en tradeguider præsentation, hvor der blev sagt at testen skulle lukke højere end stopping volume candle).

aktiecase, DLH B.CO




7/12 2011 06:24 actdk 049521



Har lige taget en kigger paa nogle af de andre danske smallcaps (Dantherm, Skako, Migatronic), der har vaeret snak om i chatten. De ligner faktisk alle mere eller mindre DLH, men interessen (volumen) er om muligt endnu lavere.

For lige at vise hvad der kan ske naar man rammer udbuds/modstandslinjen fra toppen midt 2007 er her et migatronic montly chart. Laeg maerke til at der maaske er lidt koebsinteresse (haler paa candles), men at der ikke rigtig er noget stopping volume, saa den siver.. Volumen ligger mellem 500 og 1000 stk om ugen.. Desuden handler denne ogsaa under gammel bund, saa kun meget faa koebere inden for de sidste to maaneder kan saelge med gevinst.

aktiecase, DLH B.CO




7/12 2011 10:09 faurschou 049524



Jeg har længe haft kik på Dantherm og har ligget og swingtradet den i små portioner for der er ikke meget volume i den. Men så er jeg forberedt, når volumen kommer ind igen.



6/12 2011 08:14 MaxProfit 049481



Hej actdk !

Flot og sobert indlæg beskrivende en spændende case :−)
Jeg vil da lige kigge nærmere på den idag !

Tak for info.

MP



6/12 2011 08:25 actdk 449482



Tak. Min pointe er dog nok at den kan blive en god case, men at den ikke er helt klar endnu (alt afhaenger af horisont, her er den naturligvis lang, men ingen grund til at saette alt for mange penge i risiko jo..)


Kopierer lige mit indlaeg fra faurschous traad juleoensker. Traaden handler om hvordan debatniveauet kan haeves. Her er mit bud (og denne traad er et eksempel):

"Synes vi skal have lavet et koncept der hedder TA medfoerer FA og FA medfoerer TA. Forstaaet saaledes at naar en FAer opretter et indlaeg med en analyse skal en TAer smide sit syn - naturligvis er der det problem at man ser tingene forskelligt. Tror dog at grundideen kunne give noget edge for de fleste private!
Ved ikke helt hvordan det kan saettes i vaerk, men maaske noget med "debat-cases", hvor man kan tilfoeje info til det oprindelige indlaeg.

Mange chat-diskussioner kunne i oevrigt godt munde ud i rigtig gode debatindlaeg.. Det er bare lige det med at faa det gjort.."


Kan allerede nu se det nok ville vaere smart med en mulighed for at redigere, men i virkelighen smartere hvis cases fik deres egen "side" og de saa kunne postes i debatten - og redigeres med input.. Faktisk kunne jeg forestille mig en udvidelse af PIs analysedel med brugerinput, for den bliver lidt vaek i en underside - og isaer debatindlaeggende under analyserne...



6/12 2011 11:27 349489



Lidt FA.

DLH har været inde i en turnaround proces, også med en nylig Emission. Deres lønsomhed er steget, men deres omsætning faldt relativt meget i 3. kvartal. Med en generel afmatning i økonomien i almindelighed og i boligbyggeri i særdeleshed pga. den bobbel af overskudskapacitet på boliger der skal masseres ud af verdensøkonomien er de makroøkonomiske forudsætninger ikke fremragende for selskabet.

Kurs indre værdi er intessant som ses nedenfor, men dog ikke noget at falde i svime over. På P/E er den decideret dyr.

De har fortsat gæld på omkring en halv milliard, så det er også lidt risikabelt.

Egne forventninger nedenfor:

forventninger
I meddelelse af 23. august 2011 udtrykte koncernen forventninger om at nå en omsætning i niveauet DKK 3,3 mia. og et EBIT på omkring
DKK 60 mio. årets forventning til et EBIT på ca. DKK 60 mio. fastholdes, på trods af at omsætningsforventningen justeres til ca. DKK 3
mia., dels som følge af den generelle økonomiske afmatning og dels som følge af reklassifikation af de norske og finske forretnings-
segmenter til ophørende aktiviteter, hvor sidstnævnte disposition skønnes at påvirke omsætningen negativt med ca. DKK 100 mio.


aktiecase, DLH B.CO

aktiecase, DLH B.CO




6/12 2011 12:11 actdk 249492



Tak, og det forklarer jo så hvorfor kursen er hvor den er. Samt at den nok ikke er helt klar til stigninger endnu. Tror dog vi begynder at se noget akkumulering i dette niveau.


Det faurschou og jeg leder efter er høj volumen på røde candles eller barer efter den tanke at dem med penge ikke kan/vil købe stort når markedet går op, da de vil have aktier til en lav pris som alle andre. Gerne på en dårlig nyhed eller lignende. Kursen skal helst ikke falde for meget efterfølgende.
Alternativt skal de købe i meget små positioner over laang tid, og det er naturligvis også en mulighed.



6/12 2011 16:52 Nippon1976 149504



Hej Actdk
Rigtig fint med aktiecases. I forhold til DLH, så er det fint at den fanger din interesse på mrd. charts med positiv divergens, der mangler dog købssignaler på de andre charts også.

Jeg har lige lagt et par charts med et par linjer og her kommer lidt forklaring.

Nedtrenden kan ikke diskuteres, så spørgsmålet er hvornår skal den fanges og skal den fanges.

At købe den nu eller ved ydereligere fald ville være rent lotteri teknisk. Derfor kan man kun vente på at den får momentum før man køber den.

Der er flere måde, hvorpå man kan gøre det.

1) Man kan se om man kan spotte positiv divergens på 60 min. chart, hvilket ofte indikere vigtig bund, i hvert tilfælde på kort sigt, så med et SL er der her mulighed for gevindst.

2) Man kan bruge trading systemet turtle soup +1. Dvs man køber ved brud af sidse bund. I dette tilfælde et luk over 6,35. Systemmet er et kortsigtet system, så der ville jeg spille på et gapfill med target i 6,7.

3)Bow Tie system, hvor man køber ved første tilbagefald efter sma10, ema20 og ema 30 har krydset hinanden opad (det er tilfællet for mange C20 Aktie pt)Ema20 er så SL, så ved luk under denne sælges.

4) Man kan også købe på candlestiks. Jeg plejer at købe på en hammer eller en bullish engulfing på weekly chart. Indtræffer disse to, er der også skabt momentum.
Ved hammer sættes SL ved bunden af hammeren og flyttet efterfølgende op,hver gang der sættes en ny bund.
Ved bullish engulfing sættes SL under den candle man har købt ved og flyttes op hver uge.


4

aktiecase, DLH B.CO




6/12 2011 17:17 actdk 049506



Mange tak for chart. Ser dog mere casen som en langsigtet mulighed, og derfor mener jeg heller ikke den er klar endnu - forventer den skal overvåges i nogle måneder herfra (mindst).


Kan se du er mest til korte setups, men tror simpelthen volumen er for tynd i denne til det bliver rigtig godt. Den handles måske 20 gange om dagen, og timechart tror jeg derfor er lidt for voldsomt.

Turtle soup+1 kunne man måske bruge til at fange et bounce, men intet setup lige nu.

Bow tie måske - nogen der har noget data for dem på ugechart niveau?

Candlestick setups tror jeg også man skal se på ugechart for, men handler jeg ikke normalt efter.


Ville hellere handle denne efter et trendfollowing system og lidt Wyckoff/VSA, så før der kommer lidt volumen er den ikke interessant, men er jo det der måske er på vej :)



6/12 2011 18:28 Nippon1976 049507



du kan lave charts med glidende gennemsnit på euroinvestor eller np investor



7/12 2011 10:33 cykling 049527



Spørgsmål

Hjælp til forståelse af short

Jeg er med så langt at jeg mener og have forstået at det går ud på at man mod gebyr låner aktien for så at sælge den og så senere når kursen er faldet levere det samme antal aktier tilbage og der ved tjene på dif i beløbet, det jeg ikke helt forstår er.:

-aftaler man et bestemt tidspunkt for tilbage levering ?

-Hvem låner man aktier af , mine er navnenoteret og kan forhåbentligt ikke lånes ud eller hvad

I vestas tilfælde er ca 50% navnenoteret og på private hænder, det må så betyde at med 35 mil shortede aktier, så er 35% af de reelt tilgængelige aktier shortet ?



7/12 2011 10:45 cykling 049528



Skulle havde været i tråden nedenunder.

Sorry



TRÅDOVERSIGT